mousse de mascarpone si ciocolata alba

Daca e bal, bal sa fie si daca este 1 martie, atunci haideti sa o facem lata cu un desert care merita toata atentia si care cu siguranta va indulci atmosfera de la birou in prima zi de primavara, alaturi de vestitorii primaverii, gingasii ghiocei.

Un desert naughty, recunosc, neasteptat de dulce pentru blogul meu, dar din cand in cand avem nevoie sa incalcam regulile si sa ne rasfatam papilele gustative cu ” ciocolata adevarata ” cum spune inginerul casei.

Pornind de la reteta de baza, pentru cateva pahare, am dublat cantitatea si am mers pe o combinatie in straturi de ciocolata alba  cu ciocolata neagra, iar pentru a echilibra balanta, am ales un topping din fructe proaspete, usor acrisoare, coacaze rosii.

Ingrediente mousse de mascarpone:

  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri suc limeta
  • coacaze rosii/ capsune / afine ( la alegere )

Modalitate de preparare mousse de mascarpone:

Combinati ciocolata si crema mascarpone intr-un vas si topiti pe baie de aburi, avand grija ca vasul in care sunt ingredientele sa nu atinga apa. Amestecati pana la omogenizare, apoi indepartati vasul de pe sursa de foc si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Bateti frisca lichida pana incepe sa formeze varfuri si adaugati sucul de lamaie sau limeta. Folosind lamaie verde, desertul va prinde un gust mai intens si mai aromat.

Cand amestecul de ciocolata ajunge la temperatura camerei, incorporati frisca folosind o spatula.

Distribuiti desertul in pahare individuale, acoperiti-le cu folie alimentara si lasati-le la rece pentru minim doua ore.

Inainte de servire adaugati fructele proaspete, spalate bine in prealabil.

Pentru a ma asigura ca au fost eliminate o mare parte din pesticide, eu las fructele intr-un bol cu apa filtrata si 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu sau zeama de lamaie, pentru minim 30 de minute.

Un mousse de ciocolata alba combinat cu fructe rosii, va prinde exact aspectul unui martisor, ce va fi primit cu mult entuziasm de catre familie, prieteni sau colegi de birou.

Related Post

Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...
Porc in stil chinezesc (slow cooker) Cea mai bună friptură este cea gătită timp îndelungat, fie că folosim o oală specială sau cuptorul setat la o temperatură de 50-60 de grade pentru un interval de 7-8 ore. Veți descoperi un gust mai...
Borcanul cu iaurt, granola si canepa Eu ce mănânc azi ?? Nu e panică, man, am eu o soluție întotdeauna, iar când nu am înseamnă că sunt lipsită de inspirație și am nevoie de o vacanță. Asta este discuția dintre un blogger de food și s...
Omleta cu parmezan si coriandru    M-am trezit poftind la o omletă gustoasă, altfel decât obișuiam să o fac, aș fi vrut să fie scrambled eggs, genul acela de omletă amestecată în tigaie cu telul și combinată cu smântână, dar până l...