supa de linte cu conopida

Sa fiu sincerca nu stiam ce titlu sa dau acestei retete pentru a va starni interesul sa o descoperiti. Desi combinatia de ingrediente pe care am folosit-o nu este cea mai obisnuita, va asigur ca gustul este unul interesant, care te surprinde cu fiecare lingura.

Imi place sa ma joc cu aromele si de multe ori ma abat de la retetele care imi trec prin fata ochilor. Scriu foarte mult pentru E-cuisine ceea ce imi activeaza simturile si ma trezesc ca fug brusc din fata laptopului, imi scot ingredientele pe care le am prin casa si ma apuc de treaba.

O supa de linte in care am adaugat pana si o legatura de leurda, nu avea cum sa fie altfel decat foarte aromata si gustoasa. Hai sa o descoperim impreuna.

Ingrediente pentru supa de linte cu conopida, spanac si leurda:

  • 5 catei de usturoi ( mici )
  • 4 linguri ulei de masline
  • 30 g ghimbir
  • 2 tije apio
  • 2 l apa
  • 2 morcovi
  • 150 g linte rosie ( bio )
  • 5 buchetele conopida
  • 100 g varza de bruxelles ( congelata )
  • 1 legatura leurda
  • 150 g baby spanac

Condimente folosite la supa de linte cu conopida, spanac si leurda:

  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita garam masala
  • un praf piper cayenne
  • sare

Modalitate de preparare supa de linte cu conopida, spanac si leurda:

Pregatim toate ingredientele, spalam conopida, curatam morcovii, ghimbirul si usturoiul, spalam leurda, tijele de telina si frunzele de baby spanac.

Usturoiul si ghimbirul le-am tocat relativ marunt, la fel si tijele de apio.

Intr-o oala mai mare am pus uleiul la incins si am adaugat apio tocat, morcovii taiati cuburi mici, usturoiul si ghimbirul.

Lasandu-le la foc potrivit, amestecam frecvent pentru 4-5 minute.

Acum este momentul sa adaugam condimentele: chimionul, pudra de turmeric, garam masala si un praf de piper cayenne, daca nu aveti puteti folosi piper negru macinat.

Lasam pe foc pentru inca 1-2 minute, cat incep aromele sa se distribuie.

Adaugam pentru inceput 1,7 l apa. In functie de cum doriti supa, mai completati sau nu.

Cand apa atinge punctul de fierbere adaugam lintea si conopida, acoperim oala cu un capac si le lasam sa clocoteasca 15 minute.

Dupa 15-20 de minute, in functie de cum fierbe lintea, adaugam varza de bruxelles si lasam supa pe foc pentru inca 15 minute.  Acum puteti completa cu apa daca doriti, mie personal imi place ca supa sa fie consistenta si aleg sa o pregatesc astfel incat un singur castron sa inlocuiasca masa de pranz.

La final potrivim gustul cu sare, adaugam leurda tocata marunt si frunzele de baby spanac rupte in bucati sau intregi.

Dupa 5 minute supa este gata.

Aceasta este supa mea de linte cu conopida, spanac si leurda.

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
ZIUA 14, O NOUĂ ZI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN NOU MENIU ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAceastă minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să sp...