IMG_7091Am facut o obsesie pentru legumele la cuptor, desi incerc sa ma controlez si sa fiu ponderata, cand sunt in pana de idei fac ce fac si ma apuc de curatat pastarnac si morcovi in mare parte.

Nu am reusit pana acum sa scriu o postare speciala despre aceste legume, ele fiind de cele mai multe ori ca o garnitura nesemnificativa, desi gustul este cu mult peste cel al unui bucati de carne, zic si io, nu vreau sa ne certam acum, gusturile oricum nu se discuta. Domnul B e de alta perere spre exemplu.

Dar acum in plin sezon de legume si mai ales cu prilejul postului, am ocazia sa le savurez ca atare si sa inchin aceasta postare in cinstea lor, cu diploma de ” cea mai apreciata farfurie „ .

Nici nu mai stiu cum le-am descoperit, sa fie cel mai probabil  in urma unei lalaieli in fata televizorului, la o emisiune culinara, prezentate atat de frumos ca nu am rezistat. Sper sa am aceeasi influenta asupra voastra :-).

Ingrediente legume coapte:

  • 2 morcovi ( marime mediu- mare )
  • 5 pastarnaci , poate chiar mai mult ( astia sunt senzatia )
  • 1 telina
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • 1/2 ardei iute rosu, taiat marunt
  • 1 capatana usturoi ( optional )

Modalitate de preparare legume coapte:

Aceasta reteta mai apare in doua postari, respectiv Burger Food for your soul si Pulpa de porc in slow cooker. In aceste retete am folosit o temperatura mai mare si un timp de preparare mai scurt, insa pentru a descoperi un gust cu adevarat al legumelor, va recomand sa le gatiti la o temperatura mai scazuta, timp indelungat, exact asa cum am facut cu cele de astazi.

Taiem legumele pe lung, atat pastarnacul cat si morcovul, iar telina rondele. Telina am folosit-o pentru prima oara si chiar are un gust diferit si interesant care iti incanta papilele gustative.

Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt aruncam la gramada toate legumele pe care le stropim cu ulei de masline, ardeiul iute tocat si un praf de sare.

Usturoiul, atunci cand il folosesc in las in coaja, doar desprind cateii pentru a fi distribuiti pe toata suprafata tavii.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 1 ora si jumatate, amestecand din cand in cand si pentru a verifica textura legumelor.

Daca doriti sa aibe o textura usor crocanta, mariti temperatura la 200 de grade pentru 10 minute.

Au iesit bine? Atat vreau sa stiu, in rest va doresc pofta buna, cu sau fara friptura alaturi !

 

Da, stiu, poza este facuta cu telefonul, uneori nu am de ales, nu este cea mai buna decizie dar nici nu imi displace, voi sa imi dati dreptate cand zic ca legumele astea sunt dementiale si ma ocup eu sa le pozez mai bine de atat.

Sa va fie de bine!

Related Post

ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
NĂUT CROCANT LA CUPTOR Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz...Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare să...
GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintiri...
CIORBĂ DE LOBODĂ CU QUINOA Am primit niște legături de lobodă de la mamaia Domnului B. Frunzele acelea rupte frumos și așezate într-o pungă de plastic, alături de o legătură de leuștean, că vorba aceea „poate faci mamă o cior...