1266348_299283360260899_5971264739517555305_o

Vinul  rosu, acel ”suc„ de struguri bogat in antioxidanti, este cunoscut pentru faptul ca este un aliat al sanatatii cat timp este consumat cu moderatie si aici ne referim la 1 pahar de vin pe zi si evident dintr-o sursa de calitate.

Eu am o slabiciune pentru vinul rosu, iar ziua in care am plecat din cabinetul doctorului cu recomandarea de a consuma un pahar de vin la masa mi-a intarit convingerea ca fac alegeri sanatoase.

Am descoperit cu adevarat gustul vinului in luna noastra de miere, in urma cu 9 ani, unde 10 zile am poposit in Franta si fiecare cina o incheiam cu un pahar meritat de vin insotit de un mic platou cu branzeturi. Nici nu stiu ce am iubit mai intai, vinul sau branza? Vinuul, claar ! Branza doar am descoperit-o .

Cu toate astea ma intrebam de ce in ciuda faptului ca au o alimentatie destul de bogata in carbohidrati si grasimi, francezii sunt recunoscuti pentru rata scazuta de boli cardiovasculare?

Se pare ca vinul rosu poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, expertii fiind de parere ca 150 de ml de vin rosu scade cu 32% riscul aparitiei unei boli coronariene, cum la fel de bine excesul consumului de vin rosu creste dramatic aparitia acestora.

Asa am ajuns sa aflu de  „paradoxul francez” care se refera la faptul ca desi francezii au o alimentatie bogata in grasimi, au cea mai mica rata de boli cardiovasculare, expertii fiind de parere ca tocmai consumul de vin ii protejeaza de aceste boli.

Si tot asa am ajuns si la Resveratrol, dragul de el, care este cel mai puternic antioxidant ce se gaseste in struguri si este responsabil cu beneficiile pe care le are vinul rosu. Sau cel putin asta spun studiile de specialitate.

Resveratrolul ajuta in reducerea inflamatiei si reduce raspandirea celulelor anormale, fiind regasit in  alimente, unde amintim : strugurii rosii, afinele si ciocolata amaruie. 

Alte studii mai vorbesc despre reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer, insa pentru orice informatie in stransa legatura cu zona medicala va invit sa cercetati pe site-uri dedicate ca sa nu existe discutii.

Echilibrul si moderatia sunt de departe cheia unei vieti linistite si relaxate, in combinatie cu un pahar de resveratrol 🙂 .

Ce vin alegem pentru a fi siguri ca facem o alegere corecta?

Vinul rosu, ramane dragostea mea si cu atat mai mult cu cat exista oameni pasionati care ne ofera posibilitatea de a face o alegere corecta, iar astazi recomandarea mea merge catre Avincis, un vin premiat pe care l-am savurat si nu il recomand doar ca sa scriu astazi ceva pe blog, il recomand pentru ca merita si pentru ca voi meritati sa faceti alegeri corecte.

De ce Avincis? 

#Avincis, in topul celor mai bune vinuri din lume în 2015! 

Trei dintre vinurile produse in Romania de Avincis figureaza in topul World Wine Awards al celor mai bune vinuri din lume, in 2015. Prestigiosul clasament a fost anuntat pe 17 ianuarie de revista “Decanter” la salonul Vinexpo de la Bordeaux.

Astfel, „Avincis Crâmpoşie Selecţionată 2013”, „Avincis Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2011”  si  „Avincis Fetească Regala-Pinot Gris 2013” au primit medalia internationala de bronz, în cadrul unei competitii riguroase, al carei juriu a fost format din 240 de profesionisti, dintre care 85 au titlul de “Master of wine”.

Vinul rosu... ce ne facem cu el ?„Ne bucura foarte mult aceasta recunoastere internatională, mai ales ca AVINCIS este, pentru noi, un simbol al renasterii vinurilor romanesti dar si a unei vechi traditii de familie. Vinurile noastre sunt obtinute cu multa truda si pasiune si poarta in ele esenta terroir-ului din Dragasani, unde s-au cultivat, de-a lungul timpului, cateva soiuri inedite din care au rezultat mereu vinuri surprinzatoare”, declara Cristiana Stoica.

AVINCIS este crama lui Valeriu si a Cristianei Stoica, care au decis sa dea o nouă viată viei familiei, situata in regiunea dealurilor subcarpatice, la portile manastirilor din nordul Olteniei, in zona Dragasani.

Regiunea, faimoasa pentru viile ei, se dezvolta si din punct de vedere turistic.

Astfel, pe Domeniul Vila Dobrusa – Drsgasani, pasionatii de vinuri pot vizita noua crama proiectata de arhitectul Alexandru Beldiman, care se remarca prin arhitectura moderna si inedita, pot lua parte la degustari de vinuri si la evenimente exclusiviste.

Pentru mai multe informatii despre beneficiile consumului de vin rosu :

https://authoritynutrition.com/red-wine-good-or-bad/

http://www.livescience.com/39125-foods-good-sources-resveratrol.html

Related Post

IATĂ CUM AM PETRECUT LA NUNTA DE TINICHEA! DUPĂ 10 ANI DE CĂSNICIE OARE AM RESPECTAT TRADIȚIA? Vă rog să observați diferențele dintre cele două fotografii!Pe cea mai importantă v-o spun eu și anume că sunt 10 ani distanță între ele, lăsând la o parte faptul că suntem la fel de tineri :))Dac...
FESTIVALUL BLOGURILOR ȘI VINURILOR: SÂMBĂTĂ, 27 MAI Festivalul blogurilor și vinurilor: sâmbătă, 27 mai, la ARCUB în Centrul vechiBucurești, mai 2017În jur de 30 de bloggeri de diverse specialități: gastronomie, vin, fotografie, călătorie, modă ș...
Crama Avincis a lansat vinul “Crâmpoşie Selecţionată 2015” În urmă cu o săptămână a avut loc lansarea celui mai nou vin al Cramei Avincis, lansare de la care nu am putut lipsi. Împreună cu domnul B am fost să ascultăm povestea frumoasă a acestui vin, povest...