Hummus cu leurda

Trecea primavara si ratam humusul cu leurda? Aceasta nebunie de sezon!   Va puteti imagina ca acest lucru nu se putea intampla, adica totul pana la humus si pana la o portie zdravana de leurda.

Eram la cumparaturi si mi-am aruncat ochii direct pe legaturile de leurda care erau atat de frumos aranjate langa tot ce inseamna ceapa verde, salata verde, ridichi, patrunjel , mmm, nebunia aceea verde de la care nu iti mai poti lua ochii. Nebunia de sezon, va spun!

In general la cumparaturi obisnuiesc sa ma uit la produse si sa stiu exact ce voi face cu ele, nu imi iese treaba cu lista decat atunci cand organizez vreo petrecere sau o masa cu prietenii si stiu din timp ce voi gati, in rest, obisnuiesc sa concep meniul direct in supermarket/ piata.

Acelasi lucru l-am facut si acum, stiam ca am naut bio, da, deci bio, pofteam la un humus, iar leurda mi-a facut cu ochiul exact in cel mai bun moment.

Ingrediente:

  • 250 g naut sau o conserva de 400 g
  • 1 legatura leurda
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • tije de telina ( optional )
  • cateva linguri de apa

Pasta de susan:

  • 3 linguri seminte de susan
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri suc de lamaie

Modalitate de preparare:

Obisnuiesc sa fierb eu ingredientele pentru astfel de retete mai ales daca timul imi permite acest lucru, asa ca am ales sa folosesc boabe de naut pe care le-am tinut 1 zi intr-un bol cu apa, apoi le-am fiert timp de 50-60 de minute, pana cand boabele se inmoaie.

Cat timp nautul este pe foc puteti prepara pasta de susan.

Intr-ti tigaie combinam uleiul de masline si semintele de susan, pe care le prajim timp de 5 minute la foc mic, amestecand constant.

Mutam semintele intr-un procesor de alimente si pulsam pana cand incepem sa avem consistenta unei paste peste care adaugam sucul de lamaie. La fel de bine puteti cumpara o astfel de pasta din magazin, pasta de tahini din care folositi 2 linguri pentru humus.

Cand nautul este gata, il scurgem de excesul de apa si il mutam in blender.

Adaugam leurda tocata, uleiul si sucul de lamaie. Pulsam pana obtinem o consistenta cremoasa. Pentru acest lucru este posibil sa mai fie nevoie de 2-3 linguri de apa, pentru care va sugerez sa folositi din apa in care a fiert nautul.

Adaugati pasta de susan si sontinuati sa pulsati pana aveti o compozitie neteda.

Pentru un snack dietetic va sugerez sa consumati humusul alaturi de tije de apio sau morcov, sau daca zona dietetica nu va coafeaza, trageti 2 felii de paine pe gratar, stropite cu ulei de masline.

Hummus cu leurda Hummus cu leurda

El humus este gata!

Pofta buna!

Related Post

ZIUA 56 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN MENIU ORIENTAL ȘI O CLASĂ DE BAG BOXING ELECTRIZANTĂ O zi de Duminică în familie, cam asta a fost ziua 56 fără zahăr adăugat! Ziua a început cu obișnuitul mic dejun luat în balcon, două cafele savurate în liniște și planuri noi pentru blog, pe care în...
ZIUA 42 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT-COD ROȘU! Astăzi un mare cod de caniculă a făcut ca meniul din ziua 42 fără zahăr adăugat să fie extrem de colorat!Greu cu pofta de mâncare pe căldurile astea, nu prea am fost atrasă de altceva în afară de ...
HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...
MÂNCARE DE ȘTEVIE, TERIBIL DE GUSTOASĂ! Mi-a făcut mama o surpriză fantastică, mi-a trimis o sacoșă cu frunze de ștevie, pentru că știe cât iubesc mâncarea de ștevie. Așa cum o face ea nu mi-a ieșit niciodată, dar am și eu secretele mel...