salata cu valeriana

Ce mai mancam la birou? #tucemanancilabirou

Prima oară când am lucrat într-o corporație a fost prin 2009, într-o bancă, hai dacă tot am început să spun acum. Eram în Bancpost, primul meu loc de muncă, lucram în back office și analizam/ aprobam/respingeam cereri de overdraft.

Mă rog, scriam și pe vremea aia, dar nu atât de mult și nu public că nici nu știu dacă exista aceasta posibilitate, însă aveam o agendă în care îmi plăcea să notez diverse chestii din viața de zi cu zi. Cred ca nebunia asta cu scrisul a început din copilărie când aveam Oracol, vă mai amintiți? 🙂

Are legătură această introducere cu titlul mai ales pentru că este prima rețetă din cea mai nouă categorie de pe blog- Lunchbox , mai exact idei de rețete pentru birou.

Eram printre puținele angajate care venea cu  mâncare la pachet și nu era vorba de un sandviș sau o punga cu covrigei. Casoletele mele constau în mâncare pregătită acasă, indiferent că era vorba despre o salată sau pește/ piept de pui/ sau combinații de orez cu legume, întotdeauna îmi luam mâncare de acasă.

E drept că nu auzisem de quinoa, semințe de cânepă sau in, valeriană sau baby spanac, nici de sparanghel/ broccoli, iar cuvântul superaliment nu se inventase  🙂

Ultimul loc de muncă ne asigura masa de prânz, unde aveam posibilitatea să ne comandăm dintr-un meniu cu o zi înainte, iar mâncarea venea la ora 12:30 direct la birou. Nu vă spun câte stări de rău mi-au trecut prin fața ochilor cu intoxicații alimentare, de la combinații de tochitură/carne tocată cu smântână sau ouă.

Dacă nu era firma de catering, dar chiar și cu ea, 70% din birouri erau ocupate cu celebrii covrigi de la metrou ( nu zic nu, am mâncat și eu cândva, dar nu zilnic! ) merdenuța, tortizii, covrigeii cu susan/ mac, batoane de ciocolată, etc-uri 😀

Ceva era neschimbat la mine, casoleta cu mâncare, recunosc însă că de data aceasta stăteam și la o aruncătură de băț de casă, ceea ce îmi oferea confortul de a veni la prânz direct acasă.

Nu sunt un expert, departe de mine acest gând dar știu că niciodată nu voi comanda la o firmă de catering aceste categorii. Nu am încredere și e dreptul meu să îmi spun public părerea!

Domnul B a fost întotdeauna cel comod, nu îi poți da prea multe la pachet și a preferat să decidă ce anume îi pică bine, gen 2 mere/ 1 banană, rar de tot câte un iaurt, o pungă cu mix de semințe, cam atât. Nu e de bine ca să ne înțelegem , pentru că venea acasă și o să spun pe românește rupt în gură și ciufut, de foame, mă scuzați.

Așa am început acest proiect, în care vă voi prezenta care sunt combinațiile alimentare pe care le putem lua la pachet pentru a ne bucura de o masă echilibrată la birou, proiect în care vă rog chiar să vă implicați și să veniți și cu alte idei, să le împărtășim și să demonstrăm că nu este greu!

Pentru prima zi am pregătit o salată  cu valeriană :

  • 1 mână de valeriană
  • 1 morcov,
  • 4 roșii cherry
  • câteva măsline verzi fără sâmburi
  • 1 castravete mic
  • 2 linguri parmezan
  • 1/2 legătură pătrunjel

Dressing:

  • 2 linguri frunze pătrunjel
  • 2 linguri frunze coriandru
  • 1 linguriță pastă de susan
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei măsline
  • sare
  • piper ( opțional )

Am amestecat ingredientele pentru salată, ingrediente cu care vă puteți juca după bunul plac și după preferință, dacă nu este valeriană atunci e baby spanac sau salată verde.

Nu a bătut nimeni din picior că roșiile trebuie să fie cherry.

Și nici că fără parmezan, gata nu mai faci salată. Trebuie să ai tu altceva prin frigider care să se potrivească.

Ingredientele pentru dressing le-am bagat la blender și am pus totul la pachet.

Singura lui grijă a fost dimineața, să nu le uite acasă.

Eu zic că se poate !

M-am gandit ca la postările voastre de pe facebook sa fie introdus #tucemanancilabirou, iar eu voi face săpămânal un colaj cu poze de la voi  să le distribuim. 

Să auzim de sănătate

Related Post

10 REȚETE DE ÎNCERCAT PÂNĂ LA FINALUL VERII Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de ca...
CUM SE FAC OUĂLE ÎNĂBUȘITE CU VERDEȚURI? Îmi place să combin ouăle în fel și fel de varinate, fie fierte, poșate, cu sosuri, în salate, cu legume sau omlete, repet, în fel și fel de variante.Iar pe blog se găsesc tot felul de rețete, din...
Vrăbioară, ceapă la grătar, unt aromat și legume la wok. 3 Rețete pe care le-aș prepara zilnic!... Probabil că friptura de vită la grătar este una din cele mai mari provocări, iar pentru a obține o friptură ca la carte ai nevoie de multă informație și tehnică. Nu sunt nici pe departe o expertă, d...
Supă cremă de dovleac Soarele meu, ai răsărit în viața mea, așa îți vine a cânta când vezi supica și nu că aș avea chef de rime, dar supa de dovleac este unul din preparatele peste care nu poate trece toamna așa pur și s...