omleta cu broccoli

Cum să împuști un mic dejun și un prânz dintr-o lovitură ?

Uite atât de simplu, se face o omletă generoasă la cuptor cu broccoli, iaurt și parmezan, apoi se distribuie pentru una bucată soț, într-un recipient drăguț împreună cu salată de valeriană, iar pentru una bucată soție care are un alt program se montează dimineață pe o farfurie.

Hai să preparăm împreună o omletă super gustoasă, sănătoasă și sățioasă.

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 1 broccoli mic
  • 25 g unt
  • 50 g parmezan
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • salată la alegere

Modalitate de preparare:

Omleta cu broccoli

Pentru început opărim broccoli divizat în buchețele, într-un vas cu o cantitate suficentă de apă. Menținem broccoli pe foc pentru 2-3 minute.

Preîncălzim și cuptorul la 180 de grade.

Cu o spumieră îl transferăm într-o tigaie antiaderentă împreună cu jumătate din cantitatea de unt și îl gătim pentru încă 4-5 minute, amestecând frecvent. Puteți adăuga la broccoli ardei iute dacă doriți un plus de aromă, sau condimente precum turmeric sau piper cayenne.

În acest timp, batem ouăle energic cu sare și piper după gust.

Adăugăm în acest amestec parmezanul și cele 2 linguri de iaurt și amestecăm până la omogenizarea completă.

Luăm restul untului și îl punem în vasul care umrează să fie introdus la cuptor, eu am folosit un vas yena.

Introducem vasul la cuptor cât să se topească untul.

Combinăm amestecul de ouă cu broccoli și îl turăm în recipientul încins din cuptor.

Lăsăm omleta pentru 20-25  de minute la cuptor, la 180 de grade, timp în care o mai verificați.

Eu am preferat să folosesc o temperatură mai scăzută și să mențin omleta un timp puțin mai îndelungat. Dacă folosiți 220 de grade, atunci timpul de gătire scade la 7-10 minute, însă vă recomand să nu grăbiți lucrurile.

Se montează în super recipientul free BPA împreună cu o salată de valeriană și se obține un prânz delicios și un soț fericit cu stomacul plin !

M-am gandit ca la postările voastre de pe facebook sa fie introdus  hashtag-ul #tucemanancilabirou, iar eu voi face săpămânal un colaj cu poze de la voi  să le distribuim. 

Cu drag, 

D

Related Post

Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...
Spaghetti din dovlecei, raw choices Nu aș fi crezut niciodată că voi putea mânca dovleceii altfel decât pane, tăvăliți prin mujdei de usturoi, cum numai mamaia știa să îi facă și să îmi bucure zilele de vară. Iată însă că am trăit să...
Porc in stil chinezesc (slow cooker) Cea mai bună friptură este cea gătită timp îndelungat, fie că folosim o oală specială sau cuptorul setat la o temperatură de 50-60 de grade pentru un interval de 7-8 ore. Veți descoperi un gust mai...
Supa crema de andive Pregătită la ceas de seară și dedicată proiectului #tucemanancilabirou, această minunată supă încă nu a avut onoarea de a fi fotografiată și altfel decât în recipientul pentru drum. A servi un prân...