img_7048

Smoothie

Nu apuc să încarc pe blog așa cum mi-aș dori, toate rețetele de smoothie, marea majoritate fiind prezentate mai mult pe rețelele de socializare, Facebook sau instagram , mai ales contul de instagram este cel mai dotat la capitolul poze cu mâncare/gustări.

Obișnuiam să folosesc pătrunjelul doar la storcător, pentru sucuri bogate în vitamina C, însă acum câteva zile am încercat varianta cu blenderul pentru că eram pe picior de plecare, departe de București și ultimul lucru pe care voiam să îl fac era să spăl ditamai storcătorul.

Am pus de dimineață pătrunjelul într-un recipient cu apă și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a înlătura pesticidele în limita posibilității și l-am lăsat așa timp de 1 oră după care am acționat.

Ingrediente:

  • 1 legătură pătrunjel
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1/2 avocado
  • 250 ml apă
  • 1-2 lingurițe pudră din iarbă de grâu ( opțional )

Modalitate de preparare:

Dacă la storcător folosesc pătrunjelul cu tot cu codițe, de data această am înlăturat o parte din acestea și m-am folosit mai mult de frunze.

Combinăm în blender fix toate ingredientele.

Nu am mai zis că trebuie curățat avocado, adică chiar nici nu mă gândesc că ar trebui să fac o notă specială cu privire la acest detaliu, sper 😛

Le combinăm și pulsăm la viteză mare, până când pătrunjelul este nimicit iar textura este una potrivită pentru un smoothie.

Cel mai des reușesc să pozez aceste minunății doar cu telefonul, dar știu eu că nu este nicio problemă, în fond textul și rețeta sunt importante.

Acest smoothie este bogat in vitamina C, nutritiv și chiar gustos în ciuda aparențelor. Pentru cei ce sunt obișnuiți cu aceste combinații, propun și 1-2 lingurițe cu pudră din iarbă de grâu.

Am în plan să îl trec și pe domnul B pe smoothie, așa dimineața în mașină ar fi chiar sexy să vezi un bărbat cum savurează un smoothie verde. Am luat deja și recipientul potrivit pentru asta, ce credeți este tot cu verde și este free BPA, nu cumpărăm chiar orice așa. Pe bune că nu glumesc acum, încercați să vă alegeți aceste recipiente astfel, este cel mai important detaliu !

Cu mult drag,

D

Related Post

SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
ZIUA 47 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI O REȚETĂ DE BRÂNZĂ VEGANĂ (DE CAJU) După 47 de zile de scris zilnic câte un articol, a venit momentul să decid ce fac în următoarele 5 zile de vacanță. Am decis greu, dar voi lăsa toate aceste zile pentru un articol mai complet despre...
ZIUA 40 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Bună, numele meu este Daniela Niculi și am trecut deja de ziua 40 fără zahăr adăugat! Jurnalul pe care l-am început în urmă cu 40 de zile este cea mai sinceră variantă a mea și este cea mai mișto ...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...