omleta cu parmezan

M-am trezit poftind la o omletă gustoasă, altfel decât obișuiam să o fac, aș fi vrut să fie scrambled eggs, genul acela de omletă amestecată în tigaie cu telul și combinată cu smântână, dar până la urmă a ieșit ceva mai ferm cu un gust la fel de bun.

Omleta este deja vedetă în familia noastră, de la mic la mare atunci când avem nevoie de un mic dejun consistent sau un prânz sățios, omleta este cea mai rapidă și corectă alegere.

Omleta cu parmezan si coriandru

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură parmezan
  • 4-5 măsline verzi ( a se preciza obsesia mea pentru măsline ! )
  • câteva frunze corindru proaspăt, tocate
  • 1 mână frunze rucola pentru salată și evident opțional
  • un strop ulei de măsline

Modalitate de preparare:

Batem ouăle într-un castron și plasăm pe sursa de foc o tigaie antiaderentă. Eu folosesc o tigaie Tefal de exemplu care își face treaba nu bine, chiar foarte bine. Și nu este marketing, să ne înțelegem 🙂

Adăugăm un strop de ulei în tigaie și turnăm amestecul de ouă. Când spun un strop mă refer la 1-2 picături, nu mai mult pentru că nu prăjim nimic !

Cu o spatulă tragem omleta din interior spre exterior și amestecăm până când este gata, nu dureză mai mult de 1 minut să zicem, însă nu am cronometrat niciodată.

Transferăm prepratul cald pe farfurie, adăugăm fâșiile de parmezan, coriandru tocat și măslinele verzi.

Montăm alături o salată la alegere, eu am avut frunze de rucola în frigider și le-am folosit pe acelea.

Alături mi-am trântit un ceai verde cu ghimbir pentur că se potrivea cu vremea ploioasă.

Cam asta este.

Eu vă spun că pentru mine omleta este frecvent prezentă la masa de prânz și dacă nu este omletă atunci sunt ouă fierte și aruncate într-o salată.

Nu vă panicați, oul nu crește colesterolul și nu este alimentul cel mai rău din alimentația ta așa cum s-a mai discutat în media.

Oul conține cea mai importantă proteină și toți aminoacizii de care are nevoie organismul nostru.

Să vă fie de bine,

Related Post

ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATDacă voi reuși să descriu această zi în cuvintele potrivite voi putea pune capul pe pernă liniștită și împăcată, mai ales după cele 3 ore de somn pe care le-a...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 21 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat ...
ZIUA 15 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT+UN DESERT NEVINOVAT 15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAjunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvâ...