porc slow cooker

Cea mai bună friptură este cea gătită timp îndelungat, fie că folosim o oală specială sau cuptorul setat la o temperatură de 50-60 de grade pentru un interval de 7-8 ore.

Veți descoperi un gust mai intens al fiecărui preparat, de la textura cărnii la modul cum se păstrează aromele, mai mult decât atât, ce poate fi mai simplu decât să lași oala să își facă treaba cât timp tu ești plecat la birou sau rezolvi multe alte lucruri.

Rețeta aceasta de porc durează în medie aproximativ 6 ore, din care 1 oră este marinarea.

Porc in stil chinezesc

Ingrediente:

  • 2 linguri sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia dark
  • 4 lingurițe sos de soia dulce
  • 2 lingurițe sos dulce de chilli
  • 700 g carne de porc, tăiată bucăți
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri miere de albine
  • 2,5 cm rădăcină ghimbir, tăiat bastonașe
  • 4 căței de usturoi
  • piper măcinat
  • frunze de coriandru tocate (opțional)
  • orez fiert (eu am folosit un orez thai)

Modalitate de preparare:

Pentru început preparăm un sos în care marinăm bucățile de carne.

Amestecați 1 lingură din sosul de stridii, 1 lingură sos de soia dark, 2 lingurițe sos de soia dulce și 1 linguriță din sosul dulce de chilli.

În acest amestec adăugați bucățile de carne și masați-le pe toate părțile pentru a fi acoperite în totalitate.

Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei timp de 1 oră.

Scoateți carnea din recipient păstrând însă sosul. Cu ajutorul unor prosoape de bucătărie absorbante, tamponați bucățile de carne.

Încingeți uleiul într-o tigaie la foc iute și prăjiți bucățile de carne timp de 3-5 minute, până când se rumenesc pe toate părțile.

Când carnea și-a schimbat culoarea uniform, o mutăm în oala slow cooker, însă fără grăsimea care s-a lăsat în tigaie.

Curățăm tigaia și adăugăm restul sosurilor de soia, stridii, chilli, mierea de albine, ghimbirul, usturoiul, marinada păstrată de la carne și 120 ml apă.

Lăsăm vasul pe foc până atinge punctul de fierbere. Asezonați cu sare și piper și turnați amestecul peste carnea din oală.

Poziționăm aparatul pe modul HIGH, acoperim cu capacul din dotare și lăsăm timp de 5 ore, chiar 6 până când carnea devine fragedă.

Pentru garnitură eu am ales un orez thai, poate fi orice fel de orez pe care îl aveți la îndemână. Serviți carnea caldă stropită cu sos.

Eu am făcut o mică obsesie pentru ghimbir astfel încât nu l-am îndepărtat din farfurie.

Pentru un plus de culoare faceți o ploaie de coriandru sau pătrunjel ( opțional ) 

Bun de tot!

Related Post

Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...
Spaghetti din dovlecei, raw choices Nu aș fi crezut niciodată că voi putea mânca dovleceii altfel decât pane, tăvăliți prin mujdei de usturoi, cum numai mamaia știa să îi facă și să îmi bucure zilele de vară. Iată însă că am trăit să...
Borcanul cu iaurt, granola si canepa Eu ce mănânc azi ?? Nu e panică, man, am eu o soluție întotdeauna, iar când nu am înseamnă că sunt lipsită de inspirație și am nevoie de o vacanță. Asta este discuția dintre un blogger de food și s...
Omleta cu parmezan si coriandru    M-am trezit poftind la o omletă gustoasă, altfel decât obișuiam să o fac, aș fi vrut să fie scrambled eggs, genul acela de omletă amestecată în tigaie cu telul și combinată cu smântână, dar până l...