spaghetti raw

Nu aș fi crezut niciodată că voi putea mânca dovleceii altfel decât pane, tăvăliți prin mujdei de usturoi, cum numai mamaia știa să îi facă și să îmi bucure zilele de vară.

Iată însă că am trăit să o văd și pe asta. Să dau dovlecelul printr-un spiralator, să obțin o farfurie de spaghetti raw, să le fac un sos verde cu leurdă, să mai arunc câteva nuci, ridichi și măsline, iar rezultatul să fie genial.

Această combinație s-a produs într-o zi în care habar nu aveam ce să mănânc, eram doar în trecere pe acasă, pe picior de plecare spre ora de gimnastică a Alexiei, nu aveam timp de pierdut, astfel încât prânzul trebuia să fie ceva super rapid și sățios!

Aveam un dovlecel, un sos de leurdă preparat cu o zi înainte, câteva măsline și un spiralator cu care puteam să mă mișc cu ceva mai mult talent.

Ingrediente pentru spaghetti RAW:

  • 1 dovlecel
  • câteva frunze rucola
  • 4-5 măsline
  • 1 mână nuci
  • câteva frunze busuioc

Pentru sos:

  • 1 legătură leurdă
  • 50 ml ulei măsline
  • 2 linguri apă
  • 50 g parmezan (opțional)
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • câteva frunze busuioc
  • sare
  • piper
  • nuci de pin ( opțional )

Modalitate preparare:

Sosul de leurdă, un fel de pesto la fel de aromat, l-am preparat cu 1 zi înainte când l-am folosit la o salată de crudități, așa că vorba aceea: era chiar păcat de el, să rămână abandonat prin frigider.

Pesto de leurda:

Modalitatea de prepararea a acestuia constă în combinarea tuturor ingredientelor în blender, am pulsat la viteză mare și gata sosul. Restul ține de voi, după gust, partea cu asezonatul 😛

Am montat dovlecelul în spiralator și în câteva secunde am avut o grămăjoară frumoasă de „paste raw” pe care le-am transferat într-o farfurie, le-am stropit cu sosul de leurdă, am adăugat câteva frunze de rucola, măsline verzi tăiate rondele, nuci și câteva frunze aromate de busuioc.

Am amestecat la foc automat toate ingredientele și voila, prânzul este gata și unde mai pui că este bun de tot.

Mai aruncă o ploaie de parmezan dacă nu este de ajuns, plus un strop de ulei de măsline și niște fulgi de ardei iute.

O să îmi mulțumești sau cel puțin o să mă pomenești ! 🙂

Ia să aud de la voi cum a fost?  Care este cea mai bună rețetă raw testată ?

Sănătoși să fim, restul vine de la sine! 

Related Post

Vrăbioară, ceapă la grătar, unt aromat și legume la wok. 3 Rețete pe care le-aș prepara zilnic!... Probabil că friptura de vită la grătar este una din cele mai mari provocări, iar pentru a obține o friptură ca la carte ai nevoie de multă informație și tehnică. Nu sunt nici pe departe o expertă, d...
Supă cremă de dovleac Soarele meu, ai răsărit în viața mea, așa îți vine a cânta când vezi supica și nu că aș avea chef de rime, dar supa de dovleac este unul din preparatele peste care nu poate trece toamna așa pur și s...
Supă de roșii cu cimbru și ardei kapia Ador rețetele de sezon, care pun în valoare gustul adevărat al ingredientelor 100% românești. Supa de roșii oricum ar fi ea preparată este un deliciu și o bucurie în familie. Simplu de preparat, extre...
Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...