supa de linte cu spanac

Poate nu mai știați cum să mai combinați lintea, sau spanacul 🙂

Eu când mă apuc de curățat spanac nu ma încurc, adică merg la piața și vin cu o cantitate destul de generoasă acasă, din care fac măcar două feluri de mâncare, câteva sucuri și smoothie-uri.

Pentru că aveam poftă și de linte dar și de spanac, am zis că trebuie să fie o combinație delicioasă între cele două.

Am făcut o analiză Goagle și am observat că prin străinătățuri lumea e mai dornică de senzații tari în bucătărie și combină diverse ingrediente care într-un final au un gust unic.

Am scris simplu: lentil and spinach cream soup, ia de aici Dano, câte vrei. Dana a lucrat cu drag și spor, a fotografiat și acum vă dă rețeta completă.

Ingrediente

Supa de linte cu spanac

  • 20 g unt ( sau ulei de măsline )
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 2 tije apio, tocate
  • 140 g linte verde/ roșie
  • 1,4 l apă ( dacă aveți supă de legume, e perfect )
  • 250 g spanac
  • smântână pentru servit
  • bacon ( opțional )
  • mentă pentru decor ( lasă și o aromă intensă pe langă un aspect frumos )

Modalitate de preparare:

Topim untul în oala în care urmează să preparăm supa și adăugăm ceapa tocată, morcovii și tijele de apio.

Acoperim vasul cu un capac, lăsăm focul la mic și gătim legumele 5-7 minute, până când se înmoaie. Dacă nu doriți să folosiți unt, uleiul de măsline este o alegere la fel de potrivită.

Adăugăm lintea și apa sau supa de legume, aducem în punctul de fierbere și lăsăm să clocotească aproximativ 35 de minute, până când lintea este fiartă.

Potrivim gustul cu sare, un praf de piper și turmeric am mai adăugat eu.

Adăugăm spanacul, iar când acesta s-a ofilit, putem trece supa prin blender.

Pulsăm până când se obține textura potrivită, o cremă fină.

Puteți adăuga 200 ml smântână pentru gătit sau o adăugați în momentul servirii împreună cu o frunză de mentă.

Baconul îl tragem la tigaie până devine crocant, la foc mic!

Ce să zic, am servit-o la cină astfel încât alături am avut un vin rose, de casă, natural 100% .

Related Post

ZIUA 9 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + O SUPER REȚETĂ DE TZATZIKI FĂRĂ IAURT 9 din 30 fără zahăr adăugatStau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase... chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?Ziu...
Supă de linte cu dovlecei Dacă lintea ne place și dovlecelul la fel, de ce nu le-am uni într-o supă bogată în vitamine? Asta mă gândeam și eu, cu cât mai multe vitamine într-o supă cu atât mai bine, iar pentru că nu avem timp...
Supa crema de linte Supa crema e devenit intr-un timp foarte scurt preferata sotului, motiv pentru care inca ma intreb cand a trecut de la ciorba din coada de vita cu mult bors la o crema cu de toate. Daca ati poposit...
Supa de linte Daca mi-ai fi oferit acum cativa ani o mancare pe baza de linte, era ca si cum nu mi-ai fi oferit nimic de mancare. Nu imi zicea nimic si nici nu vroiam sa o incerc, fixuri feminine este adevarat. ...