30

Cu 1 luna înainte de a împlini 31 de ani, am revelația de a scrie despre cum a fost la 30 și până la 30 în linii mari.

Aveam acest blog și anul trecut însă nu aveam curajul de a scrie prea multe, cu timpul însă mă simt atat de atașată de ceea ce fac încât nu pot lăsa momentele importante din viață să treacă pur și simplu fără a fi povestite frumos.

Mark Twain zicea așa:

„ Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și cea în care afli de ce”

Tind să cred că am aflat de ce și de atunci sunt mult mai atentă cu bucuriile pe care mi le ofer atât mie, cât și celor din jurul meu.

Sunt o fire extrem de romantică și mi-am dorit ca partenerul meu să mă întreacă însă pentru a evita competiția se pare că soarta mi-a ales ceva corespunzător, un inginer, cu un romantism pe cale de dispariție, dar cu multe alte calități elementare.

Din aceste considerente am încetat să mai visez și am schimbat planul. Voi fi eu cea care pune în scenă cadrele romantice din momentele importante din viața noastră. Good choice! 

Mă apropiam vertiginos de fabuloasa vârstă și schimbare a prefixului, astfel că Dana se pregătea să iasă de sub denumirea de puștoaica de 20 și x ani! Wow, amazing, mai ales că am trăit până la 30 cât nu au făcut-o alții într-o viață întreagă, deci nici nu mai speram eu să apuc așa schimbare :-))

Pentru că îi datorez la propriu viața mea și pe lângă faptul că este iubitul, soțul, prietenul, amicul și amantul meu, este omul care, cum să spun, m-a „născut” a doua oară, pentru că nu are nicio treabă cu romantismul dar se transformă când este pus în fața faptului împlinit, am luat în brațe o șampanie și două pahare și am ciocnit în cinstea celor 30 de ani de viață și 8 ani de căsnicie, singuri pe plajă.

Noi doi, o poveste unica, un apus divin, o plaja, o sampanie si doua pahare.

Eram în vacanță în Thassos, o insulă de care am prins drag pentru liniștea cu care ne așteaptă, liniștea pe care noi o căutăm. Doi ani la rând am planificat vacanța de vară la începutul lunii iunie pentru a prinde ziua mea și aniversarea căsniciei noastre într-un cadru frumos și liniștit.

Îmi place să îl iau prin surprindere după cum am zis, iar un motiv și o locație mai bună nu aveam, drept dovadă că l-am luat „de o aripă” elegant, în timp ce copilul se distra la disco cu restul prietenilor noștri.

Am cerut frumos două pahare de la bar, iar în drumul nostru spre plajă, am recuperat șampania de la rece.

S-a întâmplat să mormăie de vreo două ori  „ ești nebună” ! Dar amândoi știm că nebunia asta ne-a unit…

Era momentul perfect, plaja pustie, liniște și un apus cum nu am văzut de multe ori.

Am ciocnit pentru noi și pentru că împreună scriem o poveste frumoasă zi de zi. Pentru că atunci când îmi doresc ceva, nu visez cu ochii deschiși, mă apuc să dau viață.

Nu mai aștepta de la partener ceea ce poți oferi tu, este atât de simplu să te bucuri de ceea ce te înconjoară, să nu mai cauți motive de ceartă, să renunți la orgoliu și să înțelegi că timpul astă este al naibii de scurt!

Oricum vom rămâne cu regrete mai mari sau mai mici, dacă poți schimba ceva, fă tu pasul, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.

Thassos (449)

Daca am invatat ceva pana la 30 de ani pot spune ca :

  • am învățat să apreciez sănătatea înainte de orice
  • să ofer momente
  • să ascult mai mult
  • să mă descopăr
  • să lupt
  • să am pretenții
  • să fiu mai înțeleaptă
  • să mă apreciez
  • să mă dedic familiei
  • să iubesc necondiționat

Pentru că atunci când nu mai aștepți nimic în plus față de ceea ce ai reușit, iată că primești un bonus, în cazul nostru câteva fotografii 🙂 la care nici nu visam, în afara celor făcute cu telefonul, cel mai bun DSLR.

Mă simt împlinită, acesta este cuvântul cu care pot descrie viața la 30 de ani și cred că de aceea ne naștem, pentru a simți împlinirea și bucuria de zi cu zi.

Iată cum te poți simți excelent fără prea multă organizare, trăind natural și după cum îți dictează nebunia, sufletul.

Tu păstrează-mă în siguranță, iar eu voi avea grijă să rămân cu un gram de nebunie pentru totdeauna!