lansare carte Florin Dumitrescu

Chef Florin,

nu mai are nevoie de nicio altă introducere și toată lumea îl știe de la emisiunile culinare unde a jurizat aprig cei mai îndrăzneți concurenți și cele mai năstrușnice preparate.

Însă astăzi l-am văzut într-o altă postură, aș zice emoționat și pe bună dreptate, pentru că alături de familia minunată pe care o are, a lansat prima lui carte din cele foarte multe ce sperăm să urmeze.

Astăzi a avut loc evenimentul organizat de Creative Ideas, iar eu nu puteam lipsi, ba chiar însoțită de cea care urmărește mai atent decât noi emisiunea în care îl putem urmări pe Florin acum.

Să aveți întotdeauna în casă:

  • ulei de măsline special pentru gătit
  • ulei de floarea soarelui presat la rece
  • unt de minim 80% grăsime
  • ierburi aromate proaspete în ghiveci
  • sare de mare neiodată ( fină și dură )
  • piper și râșniță pentru piper
  • legume rădăcinoase ( țelină, morcov, ceapă, păstârnac )
  • condimente ( de preferat ținute în borcane închise ermetic) precum busuioc, cimbru, oregano, rozmarin și salvie uscate, boia iute, boia dulce, boia, afumată, piper lung, nucșoară, scorțișoară praf și întreagă, chimen, chimion, fenicul, ienibahar, curcuma, curry și amestecuri de condimente: tandoori, garam masala, 5 spices, spigol.

Asta ca să vă dați seama cam cât de mișto începe această carte.

Gătește cu mine

Este o carte de povești culinare care au marcat cariera autorului, împărțite pe trei etape de viață: copilărie, adolescență și maturitate. Cu alte cuvinte, toate rețetele din cartea lui Florin Dumitrescu sunt rețete din „bucătăria lui personală”, rețete pe care le gătește cu multă iubire familiei și prietenilor.

„Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului”

„Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor…” a explicat Florin Dumitrescu.

Cartea semnată de Florin Dumitrescu cuprinde 42 de rețete, printre care: supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu cătină și multe altele.

În cartea Gătește cu mine se găsesc „de la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire.” a completat Florin Dumitrescu.

Un proiect susținut de Lidl România și San Pellegrino!

Despre Florin Dumitrescu

La 28 de ani, Florin Dumitrescu are deja o experiență de peste 14 ani petrecuți în bucătărie. A început să lucreze de când avea numai 14 ani și a atins performanța de a deveni chef la 18 ani. Drumul în acest domeniu nu a fost însă unul ușor. Florin Dumitrescu a muncit în mai multe restaurante pentru a învăța diferite tehnici și stiluri de a găti. „Nu am sărit nicio etapă. Am preferat să evoluez treptat pentru că știam că fără o bază bună, nu am cum să construiesc ceva”. La 19 ani, avid de învățătură, a plecat în Italia, unde a stat trei ani și unde a lucrat atât în restaurant, cât și pentru un hotel de patru stele, sub atenta îndrumare a celebrului maestru bucătar italian Mirco Botoni. Întors în țară, a început să lucreze cu restaurante renumite din Capitală, a început să creeze meniuri, a format alți tineri dornici să profeseze în domeniu și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți chefi români. “Astăzi sunt bucătar, mi-am urmat visul și am muncit enorm în ultimii 14 ani, am facut nenumărate sacrificii. Consider că în bucătărie ai întotdeauna de învățat, iar creativitatea nu are limite, ceea ce face ca meseria aceasta să fie una plină de provocări.”

Eu una abia aștept să mă apuc de gătit rețete semnate Chef Florin!

Felicitări,

Gateste_cu_mine_Florin_Dumitrescu_3D_s