oua decorate de Paste

Ou fiert perfect și fără crăpături

Na articol de sezon, fix acum înainte de Joia Mare când în mod normal fiecare gospodină începe pregătirile pentru Paști, prin înroșirea ouălelor.

Cel mai așteptat moment de către cei mici în preajama Sărbătorii Pascale este de departe colorarea ouălelor și bine ar fi să îi implicați în această activitate, indiferent ce metodă veți alege, de preferat ar fi una cât mai naturală.

Noi ne-am distrat în familie și am decorat ouă de această dată, le-am decorat cu chestii dulci și colorate, le-am aranjat frumos într-un coșuleț și arată ca un aranjament atipic ce va înveseli cu siguranță masa de Paști.

Indiferent cum alegeți să le colorați, ouăle trebuie să fie fierte perfect, cu coaja netedă și fără crăpături, problema întâlnită frecvent în această procedură. Îmi amintesc ca an de an, mama face câte un mic atac  la fiecare ou pe care îl descoperă crăpat și eu îi spun de fiecare dată să nu se panicheze că le mănânc eu pe alea, chiar și inestetice așa 🙂

Haideți să gătim ouăle corespunzător și apoi mai vedem ce este de făcut.

Cum să fierbi corect oul și fără crăpături?

  1. Folosiți un vas mare în care așezați ouăle, ideal într-un singur strat! Deja simt că v-am enervat, la câte ouă știu eu că fierbe românul…dar repet, folosiți un vas mare.
  2. Acoperiți-le cu apă rece.
  3. Plasați vasul pe foc mediu și aduceți apa în punctul de fierbere.
  4. Când aceasta începe să clocotească, îndepărtați vasul de pe sursa de foc și acoperiți-o cu un capac.
  5. Lăsați ouăle timp de 15 minute.  (acesta este timpul pentru un ou fiert tare și ferm, perfect pentru a fi văcsit)
  6. Transferați-le într-o strecurătoare și plasați-le sub jet de apă rece saaaau transferați-le într-un vas cu gheață. ( asta e, puneți și voi mai multe cuburi pentru whiskey )

Iată care este procedura. Acum tot ce mai puteți face este să vă apucați de ciocănit oo!

Mai sunt guri care spun să adăugați 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu în apă la fiert. Acum ce să zic, testăm și noi fiecare metodă. La mine funcționează cea prezentată.

Vă spuneam că astăzi am avut activitate de familie și ne-am distrat decorând câteva ouă, iar proiectul nostru arată cam așa:

Fiecare ou a fost luat la pensulă și învelit în aracet, apoi îmbrăcat în straie dulci de sărbătoare, colorate și aspectuoase.

Muncă în echipă, uite cât de ușor este să aduni toată familia în jurul unui ou fiert perfect :-))

Ciocnește, decojește și să ai poftă mare!

Orice metodă pe care o aveți de împărtășit este primită cu interes 🙂