#tucemanancilabirou

#tucemanancilabirou

Cu gândul la cei care au un program normal și implicit prin prisma domnului B, am lansat un proiect pe pagina de facebook, mă rog un fel de proiect care are ca scop să devină sursă de inspirație pentru cât mai multă lume, aceștia putând să se inspire cu idei doar folosind în search pe facebook următorul hashtag : #tucemanancilabirou 

Cred totuși că așa am crescut până la urmă cu pachețelul de acasă pe care l-am cărat inițial la grădinița/ școală, pachet care și astăzi își are locul în ghiozdanul celor mici. Ba chiar acest pachețel este de nelipsit atunci când ieșim cu cei mici la plimbare, nu?

De ce ar lipsi totuși din viața adultului? Eu asta nu am înțeles, de ce să mănânci merdenele/ covrigi de la metrou când poți avea mai multă grijă de sănătatea ta, folosind ingredientele pe care oricum le ai în casă.

Puțini sunt cei ce își pot permite să mănânce la restaurant, atât prim prisma costurilor cât și a timpului, iar cantinele din corporațiile mari au devenit la fel de scumpe. Costurile sunt un alt motiv pentru care am demarat acest proiect.

Tot ce îți trebuie este puțină organizare, câteva idei de început să vezi cum stau lucrurile și un strop mai multă voință! #așaeinviata

O să iau strict exemplu domnului din dotare pentru a vă povesti cum este la mai bine de o lună după ce a acceptat să meargă la birou ca un „școlar” asculător. Pentru că el, Brutus, cu greu a acceptat propunerea mea și nu am fost la prima inițiativă, se mulțumea cu două mere sau o banană, NU FACEȚI AȘA CEVA ACASĂ!

Începutul a fost cam așa:

ora 17, sună telefonul ca de obicei: 

CE AVEM DE MÂNCARE?

și eu te iubesc, nu avem … momentan, dar vom avea până când ajungi tu acasă

MI-E FOAME, LEȘIN DE FOAME! 

Ok, deci așa stă treaba, de mâine schimbăm tonul, pentru o ghiorhăială de stomac, nu are sens să ne complicăm existența. 

Așa că am trecut la atac cu operațiunea caserola, free BPA, deci cu toate măsurile de siguranță luate, l-am convins că o să fie ok și nu se va îngrășa! barbații aștia chiar au fixuri

Zi de zi a fost altceva, de la salate, la supe cremă, tarte fel de fel, fructe, iaurturi cu tot felul de semințe, etc-uri.

Rezultatul:

Cu fiecare zi, el a fost din ce în ce mai happy și mai relaxat. Stomacul lui avea atât cât trebui și ce anume trebuia, astfel că mai nou vine acasă și nu e panică cu masa, avem timp.

Știu că poate sună ca o poveste din aceea: de când am renunțat la aer, mă simt mai plină de viața…dar este doar o propunere prin care vă invit să aveți mai multă grijă de voi.

Așa cum ai grijă ca celui mic să nu îi lipsească nimic, gândește-te că în aceeași măsură este important să te îngrijești pe tine, pentru ca lui să nu îi lipsească nimic  în continuare.

Implicare:

Pentru o parte din rețete vă invit să descoperiți categoria Lunchbox Ideas. Dar si pagina de facebook Food for your soul.

Ideile mele au mers mai departe și împreună cu alți bloggeri, am încercat zi de zi să aducem ceva nou și să fim o sursă de inspirație pentru voi.

  1. Foodie Family a impărtășit cu voi salate din cele mai apetisante, pe care să fiu sinceră nici nu îți vine să le strici, atât de frumos arată!
  2. Fantezie în bucătărie, a pus acolo și mici filmulețe care vă vor fi de mare ajutor.
  3. OanaBogdescu
  4. Fetele de la YumStops  au împărtășit de asemenea idei pentru un prânz sănătos la birou

Deci se poate, nu este greu și este chiar sănătos pentru corp și portofel, nu?

Așa a apărut o categorie nouă pe blog de care sunt tare mândră.

Am scris mai multe despre alimentația sănătoasă chiar de la primul articol din categorie.

Vă invit să vă delectați atât cu rețeta cât și cu motivul 🙂

Un proiect marca Daniela Niculi- Food for your soul.

Galerie foto proiect #tucemanancilabirou:

 

Related Post

QUICHE DE SPANAC CU FETA ȘI CRUSTĂ DE CARTOFI DULCI De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.Un mix de ingrediente ...
Snitel de curcan cu parmezan la cuptor O altă idee pentru masa de prânz de la birou, ce poate fi preparată cu ușurință cu o zi în prealabil, este șnițelul făcut la cuptor pentru a alege o variantă dietetică și mult mai sănătoasă. Când e...