13147310_958463384260463_3007720892427237439_o

Pe 20 mai, in Bucuresti, Cluj, Iasi si in alte orase din Romania si din toata lumea se va sarbatori Food Revolution Day!

Food Revolution Day, este un proiect lansat de către Jamie Oliver ce are loc anual și are ca scop educarea populației pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă, dar și introducerea lecțiilor de educație alimentară în școli ca disciplină obligatorie.

În București, Food Revolution Day  se va deschide prin prezentarea programului de educație alimentară practică în școli “ȘCOALA DE NUTRIȚIE ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS” cu activități de educație alimentară în școlile partenere prin intermediul celor peste 50 de ambasadori și voluntari Food Revolution în Romania și în toată țara.

Sâmbătă, 21 mai, la Gradina Verona începând cu orele 11:00-14:00 ne pregătim să gătim împreună copii, părinți, profesori, bloggeri, chefi de renume și voluntari și să participam la lecția de gătit a lui Jamie Oliver transmisă online.

Vom prepara cu “#10 ingrediente campioane la sănătate” cel putin 10 rețete de gustări sănătoase #fărăzahăr pentru școală sau pentru micul dejun de acasă:

 • patrunjel
 • spanac (sau frunze de salata, andive, stevie, urzici, etc)
 • avocado
 • măr
 • castravete
 • ardei
 • miere
 • lactate (brânzică sau iaurt)
 • pește
 • semințe.

Împreună, vom învăța despre importanța legumelor și fructelor în alimentația zilnică, iar evenimentul se va incheia cu un concurs de creativitate și premierea participanților de către juriul format din partenerii evenimentului.

Unul din mesajele transmise este #NoSugarChallenge #NoSugar, fără zahăr chiar este o provocare, însă analizând efectele novice pe care acesta le are asupra organismului nostru și că acționează precum un drog, sunt convinsă că ne vom alătura acestei revoluții din ce în ce mai mulți.

Eu personal suțin această revoluție și încerc să transmit atât cât pot că efectele zahărului asupra organismului sunt devastatoare, obezitatea, precum și alte boli grave sunt întreținute de către acest drog.

La nivel global consumul de zahăr este de cca 40 de lingurițe pe zi, de 3 ori mai mult decât rația zilnică admisă, ceea ce face ca in ultimii ani numărul copiilor bolnavi de obezitate să se tripleze. Conform surselor OMS, România se situează în 2016 pe locul 1 in UE in ce privește obezitatea infantilă (față de locul 3 in 2013- sursa GfK). Aceasta este o situație alarmantă, iar masurile educaționale privind educația alimentară în școli, familii prin intermediul instituțiilor de învățământ nu mai sunt doar o necesitate, ci o prioritate pentru a avea o generație viitoare sănătoasă.

#NoSugar își propune sensibilizarea autorităților și a opiniei publice cu privire la următoarele aspecte:

 • consumul excesiv de zahăr rafinat din produsele comercializate pe care le consumăm zilnic,
  educația asupra conținutului de zahăr din fiecare produs,
 • bolile grave cauzate de consumul de zahăr în exces, precum diabetul și obezitatea și alte boli ce afectează calitatea vieții.
 • importanța micului dejun sănătos și a gustărilor sănătoase și echilibrate #fărăzahăr

Susținem astfel mesajul lui Jamie Oliver:

“Dorința mea este de a crea o mișcare puternică, durabilă, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sănătoase, de a inspira familiile să găteasca din nou și de a încuraja oamenii de pretutindeni să lupte impotriva obezității.”

 Nu uitați:

 1. Sâmbătă, 21 mai,  Gradina Verona, începând cu orele 11:00-14:00
 2. #NoSugar #NoSugarChallenge #FărăZahăr

Să fim sănătoși,