bruschete cu avocado

Mă întreba cineva acum un timp:

„Auzi, dar tu gătești toată ziua, nu? 

Că eu nu am deloc timp să fac din bunătățile care le postezi…”

Păi ce să zic, face parte din meserie ca să zic așa, să gătesc, din meseria de mamă/soție. Blogul îmi completează această pasiune, cum nu se putea mai frumos.

Dar nu e panică, ceea ce eu gătesc, este simplu, iar aceste bruschete se fac în cel mult 10 minute, fie 15, cât mai dai două mesajel pe whatsapp.

O cină bună începe cu un aperitiv pe măsură, iar pentru că iubim avocado, combinația dintre dumnealui, cremos și verde așa cum este, împreună cu ou fiert, pâine prăjită și prosciutto crocant, este o frenezie absolută.

Aveți grijă câte bruschete preparați pentru că șansele ca felul principal să rămână neatins sunt foarte mari! Gust, savoare și relaxare.

Am descoperit că prosciutto, lăsat în tigaie până devine crocant, este de multe ori esențial fie că vorbim de o supă cremă, câteva bruschete, omlete/salate, iar lista poate continua.

Pentru acest aperitiv făcut la foc automat, am folosit:

 • 1 avocado și jumătate
 • 1 ou fiert
 • sare
 • piper
 • 1 linguriță suc de lămâie
 • 2-3 fâșii prosciutto crudo
 • 7 felii de pâine (dimensiuni mici)

Asamblarea:

 1. Pâinea se așează într-o tavă, se stropește cu ulei de măsline și se lasă la cuptor pâne devin ușor crocantă. Iar așa am terminat cu prima parte.
 2. Avocado, curățat și cu sâmburele scos, se pasează la furculiță cu puțină sare, piper după gust și sucul de lămâie.
 3. Se adaugă oul tocat mărunt și am terminat cu partea a doua.
 4. Feliile de prosciutto le-am rupt în 2-3 bucăți și le-am lăsat în tigaie, la foc mic, timp de 1 minut, până se strânge și devine crocant.
 5. Operațiunea de final, reia pașii de până acum și le montează în ordinea corespunzătoare.

Să fie pâine, avocado și prosciutto.

Mai pui alături un vin și o brânză bună, savurezi și te relaxezi.

Related Post

Frunze cu ton, avocado, seminte si germeni Astăzi am luat-o de la prima oră cu frunze peste frunze și nu numai. În ultima perioadă am cam scăpat pe la dulciuri, am poftit nu zic nu, 1 dată, de două ori, până când am făcut o scurtă sesiune d...