bruschete cu omleta

Bune pentru un mic dejun delicat, când îl trezești cu aromă de cafea și îl surprinzi cu o porție generoasă de bruschete, cum îi place domnului să vadă și să plece cu stomacul plin de acasă.

Am bagat câteva felii de pâine la cuptor, însă nu înainte de a le stropi cu ulei de măsline, apoi le-am copt câteva minute la 180 de grade, doar cât au devenit crocante.

Între timp se amestecă:

  • 3 ouă
  • 1 lingură de iaurt
  • sare 
  • piper 

Amestecul obținut:

Se toarnă în tigaia încinsă în care s-a topit bine de tot o bucată mică de unt.

Când oul începe să se prindă și să capete aspectul unei omlete, tragem cu spatula din margine spre interior și amestecăm.

Luam deoparte tigaia pentru aproximativ 1 minut și amestecăm cu telul.

Cu această combinație venim peste feliile de pâine crocante.

Pentru că lui îi place foarte mult, dar la fel de mult și mie, am făcut bine cu niște jamon serrano, tras la tigaie.

După gust, merge cu ardei iute, ceapă, pâine frecată cu usturoi, jamonul poate nici să nu fie pe deasupra.

Unui avocado i-ar sta la fel de bine cocoțat pe aceste bruschete, ca să nu mai spun de puțin somon afumat și tocat, așezat cu moț.

Adaptează-le după bunul plac, combinațiile inedite se nasc la tine în bucătărie!

Mic dejun cu dragoste 🙂

Related Post

Micul dejun al familiei Zilele de sâmbătă și duminică sunt de departe cam singurele în care putem lua micul dejun în familie și  în liniște, cu bucurie și calm. Îmi place să pregătesc mici bruschete, salate colorate, ouă ...