caracatita fripta cu fasole verde

Pe doamna aceasta nu ai cum să nu o iubești definitiv și irevocabil! Ultima oară am plecat de la metro cu două bucăți, una a ajuns pe grătar, iar cea de a două în tigaie, de unde a mai ieșit cam așa ceva.

Pentru pașii de început o să vă invit în categoria Fish&sea food, unde am mai povestit despre cum se fierbe caracatița, cum se curăță și care sunt legumele de însoțire pe timpul frăgezirii acesteia.

După ce am trecut de etapele de început, stropim o tigaie cu ulei de măsline și se gătesc tentaculele la foc iute, câte 2 minute pe fiecare parte.

Separat, într-o altă tigaie facem cam același lucru cu o mână de fasole verde păstăi și 1 ciorchine de roșii cherry.

Pentru că ne place pesto, am zis de ce nu? Când combini doar ingrediente bune într-o farfurie nu are ce să meargă rău și așa a fost, caracatița cu pesto este chiar mai spectaculoasă decât mă așteptam.

Fasolea verde al dente și roșiile cherry au dat culoare și un plus de aromă farfuriei.

Nu uitați de un vin alb rece 🙂

Related Post

Caracatita la gratar Sambată dimineață, bem cafeaua în liniște în timp ce copilul doarme. Facem planuri de piața, mai mult eu decât el. Îi spun discret: ”Astăzi vreau să mergem la Piața Obor” El, năuc și încă somnoro...
Caracatita fripta si cartofi la cuptor Prima data am mancat caracatita in Grecia si am sfarsit prin a ma indragosti iremediabil de mancarea greceasca.Cand imi spui octopus  caracatita, imi spui Grecia si ma trimiti direct cu gandul...