sucuri presate la rece

Vă povesteam de curând că am întâlnit-o pe Amra, o tipă care a adus pe piața românească un produs natural pe bază de fructe, legume și superalimente, benefice pentru un stil de viață sănătos.

Eu sunt consumatoare de sucuri preparate în casă, majoritatea pe bază de legume, pentru a evita concentrația prea mare de fructoză. Amra încearcă să facă același lucru în proiectul Cold Pressed Juicery  în care colaborează cu nutriționiști și specialiști în domeniu din Australia, Londra dar și din țară.

Faptul că a plecat la drum în urma unei probleme medicale și că a dovedit contrariul deciziilor medicilor, iar Amra este o mămică fericită în prezent, mi-a oferit și mai multă încredere în produsele ei.

Pentru Alexia aleg cu cea mai mare atenție produsele din comerț, de sucuri nici nu se pune problema, cel mult sucuri de fructe preparate în casă, însă chiar și acestea destul de rar, însă am grijă să înclud legume pe care să le accepte cu ușurință (morcovul îl tolerează cel mai bine) și astfel să obținem un suc echilibrat din punct de vedere nutrițional.

Știm cu toții că fetițele cu cât cresc cu atât sunt mai atente la gesturile și vorbele mamei, iar în cazul meu, Alexia nu este excepția de la regulă, iar eu am profitat pentru a impune subtil anumite alegeri alimentare sănătoase, chiar dacă nu îmi iese întotdeauna, sunt și cazurile fericite și mă bucur că pot împărtăși cu voi.

Prin presarea la rece, sucurile sunt extrase lent, reducând astfel reacțiile oxidative și cel mai important aspect este că prin presarea la rece beneficiezi de mai mulți nutrienți și vitamine din ingredientele folosite.

Fie că îl prepari în casă sau că alegi să achiziționezi un astfel de suc din comerț, trece în meniul tău 1 suc/ zi, iar dacă ai un copil mofturos (ca al meu) vei vedea că îi vei stârni curiozitatea și că în timp se va alătura stilului tău.

Negociază ingredientele pe care le vei adăuga în suc, cu siguranță va avea repulsie dacă folosești cuvinte precum sfeclă, apio sau iarbă de grâu.

Când a văzut sucurile de la Cold Pressed, Alexia a întrebat la fiecare ce conține și am mai omis câteva cuvinte greu de digerat pentru ea, a gustat din fiecare și s-a oprit la două combinații.

Dacă nu ar fi văzut la mine, probabil că nu ar fi încercat niciodată, însă momentele noastre de mamă-fiică sunt cu impact asupra ei și mă bucur că reușesc să îi transmit această pasiune.

Principala preocupare a Cold Pressed Juicery este calitatea produselor, 100% raw, naturale și nepasteurizate, ceea ce face ca termenul de valabilitate al sucurilor să fie de 3-4 zile.

Pentru obținerea sucurilor, este folosită o presă hidraulică de ultimă generație care aplică o presiune foarte mare legumelor și fructelor mărunțite în prealabil, pentru a extrage, cu oxidare minimă și fără căldură, sucuri naturale, delicioase în forma lor pură, bogate în vitamine, minerale și enzime.