mic dejun cu creveti si paine fara gluten

Cam așa se prezintă un mic dejun cu resturi de la cină. Trebuia să o spun pentru că asta este adevărul, am poftit la mulți creveți pentru că nu mai mâncasem de ceva timp și am luat să fiu sigură că îmi satisfac papilele gustative.

Evident că nu am putut termina tot ce cumpărasem, dar cu atât mai bine pentru că m-am folosit de ei și la micul dejun.

Zilele astea ploioase mă aruncă fie prin frigider, fie prin dulapuri după „mici” ronțăieli, mai am puțin și termin stocul de semințe pe care le rumeg  pe tot parcursul zilei, tocmai să evit chestii pe pâine sau alte tentații.

Am rezolvat și problema cu pâinea, am găsit încă o categorie de pâinici crocante, fără gluten și pe bază de superalimente și asta pentru ca magazinul meu preferat de unde iau ulei de cocos și alte minunății pentru bucătărie, a adus de curând un produs pe numele lui de scenă Le Pain des fleurs .

Un produs fără gluten pe care îl puteți regăsi sub diverse forme și arome, cu ceapă, cacao, smochine, sau pe bază de quinoa, cocos sau hrișcă. Perfecte pentru micul dejun sau pentru a însoți salatele care ar trebui să rămână dietetice.

Cu resturi de la cină și cu noile achiziții a rezultat o farfurie cu:

  • fasole verde trasă ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline
  • creveți pregătiți după rețeta „Tigaie picantă cu creveți
  • ou fiert moale (lăsat în vasul cu apă după ce atinge punctul de fierbere, aproximativ 4 minute, eu am scăpat 1 minut în plus, voi o să fiți mai atenți)
  • avocado feliat și stropit cu zeamă de lămâie să nu se oxideze
  • turte crocante cu alune tigrate de la Republica BIO

Uite cum am reușit să obțin o farfurie echilibrată pornind de la proteină de calitate, fibre și grăsimi naturale.

Ideea asta cu resturile a fost foarte practică în ultima perioadă. Se numește creativitate în bucătărie și economie pe lângă asta.

Cu drag, 

D

img_8103

Follow me:  Instagram