12920277_238721386479990_4330722888747795545_n

Bucharest Gourmet Festival:

este un eveniment dedicat culturii gastronomice și artei gustului, ce va avea loc in zona Drive In din Băneasa Shopping City, in perioada 3-5 iunie.

Gastronomia celebrează calitatea și unicitatea mâncării, dar și modalitatea aparte de pregătire a acesteia. Secretul realizării unui preparat gourmet constă în găsirea aromelor rafinate, sofisticate, care definesc pasiunea pentru arta culinară. Bucharest Gourmet Festival își propune să transforme primul weekend din luna iunie a acestui an într-o sărbătoare a artei gustului.

Bucureștiul începe să prind conturul unei capitale cu gust, de nivel european și avalanșa de evenimente din ultima vreme dau speranță și îmi place din ce în ce mai mult ce se construiește în jurul nostru.

Foști concurenți MasterChef vor fi la acest festival pentru a demontra mai departe de micul ecran că pasiunea nu are limite și împreună cu partenerul oficial al evenimentului, Electrolux, vor fi gazda unor demonstratii culinare inedite și ii vor inspira pe cei prezenți, oferindu-le posibilitatea de a degusta cele mai savuroase preparate.

Chef Liviu Lambrino: În esența ei cea mai pură, bucătăria gourmet ar trebui să însemne o colecție de superlative

Chef Liviu Lambrino se află pe acest drum al excelenței în bucătărie de numai un an și jumatate. În această perioadă, pe lângă participarea la MasterChef (semifinalist), a organizat o serie de evenimente, în mai multe orașe din țară, împreună cu colegii de emisiune – Tudor, Siserman și Tavi.

Din punctul său de vedere, în esența ei cea mai pură, bucataria gourmet ar trebui să însemne o colecție de superlative: „Ingrediente de cea mai inalta clasa, cea mai rafinată sau inovativă tehnică culinară:

  • cele mai bune combinații de arome
  • cele mai frumoase culori
  • cel mai frumos plating
  • cea mai potrivită farfurie
  • cel mai mare respect pentru omul care platește pentru mâncarea ta
  • cel mai bun gust, totul transformat în cea mai fantastică experiență culinară.”, a explicat Liviu Lambrino.

În calitate de partener oficial al festivalului, Electrolux le va oferi vizitatorilor sfaturi și sugestii cu privire la utilizarea celor mai noi tehnici de preparare pentru a obține rezultate remarcabile în bucătărie.

„Suntem încântați să fim partenerul oficial al primului eveniment gastronomic de acest gen din România și să le oferim iubitorilor de gusturi rafinate posibilitatea de a interacționa cu produsele noastre într-un context asemănător celui din propria bucătărie.

În cadrul Bucharest Gourmet Festival vom demonstra felul în care echipamentele noastre de gătit reușesc să transforme orice preparat într-unul de excepție.” a declarat Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

Bucharest Gourmet Festival se află la prima ediție în România și este o sărbătoare în aer liber dedicată culturii gastronomice, de la street food la fine dining, de la produsele tradiționale la bucătăria internațională, de la beri artizanale la vinuri de excepție.

Despre Bucharest Gourmet Festival

Produs și organizat de NOA Event, cu sprijinul unui grup de pasionați din domeniul culinar, evenimentul își propune să ofere publicului o experiență completă, pentru toate vârstele, dorind să strângă în același loc atât iubitorii de mâncaruri fine, cât și pe cei care doresc să savureze mâncarea alături de o băutură potrivită cu ceea ce se află în farfurie. Toate detaliile evenimentului sunt disponibile pe www.gourmetfestival.ro.