tarta cu unt de arahide

Am avut o perioadă în care scăpam destul de mult la borcanul cu unt de arahide, folosind o lingură generoasă pentru a mă satisface cu adevărat. Era așa un fel de ronțăială în fața laptopului și nu îmi dădeam seama că depășesc totuși limita bunului simț și a hainelor pe care le mai am în dressing.

Așa că am renunțat să îl mai cumpăr, dar nu pentru mult timp, doar că de această dată l-am folosit inteligent într-o tartă raw. Dacă ar fi fost un fiasco probabil că pentru mine ar fi rămas un deliciu, doar prin prima faptului că am adăugat unt de arahide.

Tartă cu unt de arahide și semințe de cânepă

Ingrediente:

 • 100 g semințe cânepă
 • 1/2 avocado
 • 40 g miere albine
 • 50 g fulgi cocos
 • 50 g unt cacao Republica BIO (topit)

Pentru cremă:

 • 150 g unt arahide
 • 250 g caju hidratat
 • sucul de la 1/2 lamaie

Modalitate de preparare:

După cum v-ați obișnuit, la rețetele acestea raw, modalitatea de preparare este mai mult o joacă de copil, doar că este nevoie de timp pentru a hidrata anumite ingrediente, apoi urmează timpul pe care prăjiturile trebuie să îl petreacă la congelator.

Nucile caju se hidratează în medie între 4-6 ore, iar pe lângă beneficiile pe care le are hidratarea nucilor în general, la prăjiturile raw acest procedeu este esențial, întrucât textura acestora se va transforma într-o cremă delicioasă.

Pentru tarta de astăzi lucrurile se întâmplă în felul următor:

 1. Se combină ingredientele pentru blat în blender, iar compoziția obținută se montează într-o formă de tartă tapetată cu folie alimentară. Se distribuie compoziția cât de cât unifrom, apoi se lasă la congelator cât timp pregătim umplutura.
 2. În același blender se combină ingredientele pentru umplutură și se pulsează la viteză mare până când ingredientele se transformă într-o cremă fermă.
 3. Compoziția se distribuie deasupra blatului și se lasă la congelator pentru încă 2 ore minim.

Îndepărtăm folia și așezăm tarta pe un platou sau ce alte idei aveți, eu nu am mai avut pentru că la această rețetă mi-a murit blenderul și nu am mai avut inspirație :).

tarta cu unt de arahide

Îl aveam de vreo 6 ani, deci aș putea spune că l-am suprasolicitat. A avut onoarea să fie parte din planul de diversificare al Alexiei, am scos piureuri și creme senzaționale pentru ea, atunci când era bebeluș. De cele mai multe ori l-am folosit degeaba, ea oricum nu mânca, datoria mea de mamă era însă mai presus de orice.

De la piureuri de bebeluș, a fost piesa cea mai importantă pentru supe, smoothie-uri, creme, cheesecake-uri, torturi RAW și multe altele.

Acum s-a dus săracul, dar de bun a fost bun! Nu-i nimic, facem loc de altul și mai bun.

Să vă fie de bine,

Cu drag, 

D