www.bogdanzop.com

În urmă cu o săptămână a avut loc lansarea celui mai nou vin al Cramei Avincis, lansare de la care nu am putut lipsi. Împreună cu domnul B am fost să ascultăm povestea frumoasă a acestui vin, poveste cum numai Valeriu şi Cristiana Stoica pot spune, cu umor, bucurie și satisfacție sufletească.

www.bogdanzop.com

Crâmpoşie Selecţionată este un soi local din Drăgăşani care s-a adaptat perfect solului său de origine. E un vin special, galben foarte deschis la culoare, cu discrete reflexii verzi.

Crâmpoşie Selecţionată 2015 are un buchet proaspăt şi expresiv de pară şi măr verde, iar gustul său este persistent şi plin de viaţă cu note citrice şi combinate cu o uşoară mineralitate. E un vin uşor de consumat şi potrivit oricărei ocazii.

AVINCIS este crama lui Valeriu şi a Cristianei Stoica, care au decis – în 2007 – să dea o nouă viaţă viei familiei, situată în regiunea dealurilor subcarpatice, la porţile mănăstirilor din nordul Olteniei, în zona Drăgăşani.

Regiunea, faimoasă pentru viile ei, se dezvoltă acum şi din punct de vedere turistic. Astfel, pe Domeniul Vila Dobruşa – Drăgăşani, pasionaţii de vinuri pot vizita cramă proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, care se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită, pot lua parte la degustări de vinuri şi la evenimente exclusiviste.

Anul trecut, AVINCIS a câştigat patru medalii – una de argint şi trei de bronz – în competiții internaţionale de renume, fapt care confirmă atât calitatea, cât şi excelenţa brandului premium de vin românesc.

“Ne bucurăm nespus să lansăm acest vin, mai ales că soiul este unul tipic pentru Drăgăşani şi pentru noi e o ocazie de a duce mai departe povestea familiei Stoica şi a cramei noastre. Nimic nu se compară cu gustul vinului nobil, mai ales atunci când el este îmbogăţit de povestea locului, iar pentru noi Crâmpoşie Selecţionată 2015 adună într-o sticlă istoria locului, alături de eforturile pe care le depunem constant de aproape 10 ani pentru a produce vinuri de calitate”, a declarat Andreea Micu, owner Crama AVINCIS.

Crâmpoşie Selecţionată 2015 va fi distribuit exclusiv prin intermediul magazinelor specializate de vinuri, sau în reţeaua Horeca.

Eu abia aștept să vizitez Vila Dobrușa și să vă povestesc mai multe despre turismul oenologic.

 

Related Post

Despre vinul rosu, Avincis! Vinul  rosu, acel ”suc„ de struguri bogat in antioxidanti, este cunoscut pentru faptul ca este un aliat al sanatatii cat timp este consumat cu moderatie si aici ne referim la 1 pahar de vin pe zi si...