13403177_989272407855327_3000187732037732401_o

La invitația Ralucăi Zamfir de la Ranevents, mi-am invitat soțul să mă scoată la un grătar în centrul istoric, cu atmosferă elvețiană sub coordonarea lui Chef Jakob Hausmann. 

Chef Jakob Hausmann este recunoscut, deja, datorită pasiunii sale pentru arta culinară şi preciziei de ceas elveţian cu care îmbină gusturi şi ingrediente, creând preparate desăvârşite.

Și așa am aflat cum pot face grătar pe balcon fără să îmi deranjez vecinii, fără să dau foc la casă, fără să stau ore în șir până jarul devine potrivit și fără prea multă logistică.

Poate că reacția domnului B a sunat ca un clișeu ”Da, pe mine unul m-a convins”, dar după ce experimentezi cum te poți bucura de o friptură suculentă, un pește gătit în câteva minute sau legume aromate, fără să faci kilometri între grătar și bucătărie, reacția  nu este prea departe de a lui și ajungi la aceleași cuvinte.

Faptul că stăm la bloc are și acest dezavantaj, mai ales pentru partea masculină, pentru că sinceră să fiu, nu știu alții cum sunt, dar al meu simte nevoia unei fripturi perfecte făcută la grătar.

Lotus Grill

  • are o greutate de aproximativ 3,7 kg,
  • design modern
  • nu scoate fum
  • capacul său nu se încinge
  • grătarul este uşor de folosit şi transportat

Fiind perfect pentru a fi amplasat oriunde:

  • pe balcon
  • pe terasă
  • în grădină
  • într-un camping
  • sau chiar la masă – cum puteţi experimenta şi la Mica Elveţie, datorită meniului special disponibil.

Jucăria funcționează tot pe bază de cărbuni amplasați într-un cilindru, iar sub acesta se mai adaugă un gel care va ajuta la arderea mai rapidă. După ce a fost aprins, se încinge în câteva minute (puține minute) și durata este de apriximativ 1 oră.

Îmi și imaginez cât de mișto este ai musafiri și să nu mai faci nimic în afară de a distribui farfuriile și de a monta platourile cu ingrediente pe masă.

Mai iei o gură de vin, te relaxezi, mai scoți un dovlecel, un cârnăcior și toate astea stând la masă, alături de prieteni și familie.

Nu aș fi povestit dacă nu mi-ar fi plăcut, dar mai ales nu cred că aș fi povestit cu atâta entuziasm dacă Alexia nu ar fi fost mai încântată decât noi toți la un loc, iar eu nu am avut cel mai mic stres că s-ar putea accidenta, pentru că singurul loc care arde este deasupra, acolo unde sunt ingredientele.

Pentru mai multe informaţii  vă invit să accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/LotusGrill/?fref=ts#