chec cu morcov

Ce poți obține combinând morcovul cu niște banane bine coapte, lapte de cocos și făină?

Un chec de senzație, care însoțește de minune cafeaua și este o gustare super sățioasă. Vă spun sigur, pentru că asta am făcut eu de dimineață, când mă certam cu cafeaua ce făcea fitze că stă singură pe masă…

Este un desert potrivit și pentru mesele festive, chiar dacă nu are zahăr în compoziție, pentru că eu nu am vrut să adaug deși rețeta originală avea o cantitate destul de generoasă, mi-am pus toată încrederea în ingredientele folosite și mă declar mulțumită de rezultat.

Dacă o conving și pe micuța prințesă a familiei să mănânce, declar acest chec ca fiind desertul anului!

Ingrediente:

  • 160 g făină
  • 45 g fulgi ovăz
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 banane foarte coapte
  • 1 ou întreg + 1 albuș
  • 50 g lapte de cocos/migdale
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 3 morcovi medii, dați pe răzătoare
  • 3 linguri nuci

Dacă doriți neapărat adăugarea zahărului, 100 g zahăr brun/cocos, este gramajul indicat.

Modalitate de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim două recipiente, unul pentru ingrediente uscate și încă unul pentru cele umede.

Combinăm mai întâi făina împreună cu fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea.

În celălalt recipient se amestecă bananele pasate cu furculița, (zahărul dacă este cazul) oul întreg împreună cu albușul și se combină toate ingredientele.

Completați cu uleiul de cocos, laptele de cocos și morcovii dați pe răzătoare, peste care adăugați ingredientele uscate și amestecați cu grijă.

Acum se încorporează și nucile, iar compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.

Timpul de coacere variază între 45-55 minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Când checul este gata, se lasă 15 minute să se odihnească în tavă, după care se îndepărtează hârtia de copt și se poate felia încet.

Aceeași rețetă poate fi făcută în forme de brioșe dacă le pregătiți pentru un candy bar, iar dacă le serviți la birou sunt mai ușor de transportat.

Alte ingrediente potrivite pentru acest chec mai sunt stafidele, fulgii de cocos, merișoare sau chiar fructe proaspete cum ar fi anansul.

Hai că suntem creativi în bucătărie 🙂

chec cu morcov

Cu drag, 

D