IMG_8814

Am profitat de premiera filmului Me before you pentru a sta în cinematograf de la ora 19: 30 până la 1 noaptea și am să încep cu cel mai nou și romantic.

DA, filmul ne-a cucerit cum era de așteptat, acum tot ce mai avem este să contorizăm de câte ori îl vom revedea!

Me before you

Am mai avut un film care ne-a rămas în suflet și pe care l-aș revedea oricând (a walk to remember) iar acum un nou film ne intră în același suflet și asta nu pentru că a fost „siropos” sau pentru că mă atrag filmele lacrimogene, ci pentru că ne-am conectat la el cu toată ființa și ni s-a atins o coardă sensibilă, cu amintiri mai puțin plăcute, dar care însă ne-au apropiat și mai mult.

Me before you, aduce pe marile ecrane o poveste de dragoste, așa cum este dat să vezi în filme, unde ea este o fată simplă, onestă, muncitoare și plină de viață, iar el este personajul care trăiește drama din film, un tânăr chipeș și extrem de bogat, căruia i se schimbă cursul vieții peste noapte, ajungând într-un scaun cu rotile.

Trist, dureros și emoționant. Mi-ar fi plăcut totuși un alt final și aș fi plusat mai mult pe latura iubrii care învinge, mai ales dacă un public țintă ar fi persoanele cu dizabilități. E ceva în film cu care nu am fost deloc de acord. Dar există criticii de film care se pricep cel mai bine la aceste detalii.

Mi-am amintit în timpul filmului cât de importantă este atenția partenerului în momentele grele, iubirea și înțelegerea, empatia. Cred că orice boală este dureroasă și te schimbă, în general în bine, alte boli te transformă, dar luptând alături de persoana potrivită, clipele grele sunt îmbrăcate în vorbe frumoase, iar când lupta devine de echipă, parcă este mai simplu.

Am trecut de la lacrimi, în lumea fascinantă a magiei!

Now you see me

Am avut o slăbiciune pentru seria Fast and furios și presimt că Now you see me va completa la fel de frumos o serie de filme, despre magie și spirit de echipă însă și nu despre mașini.

Îmi place, este un film care mă ține captivată, mă atrage, mă surprinde cu fiecare acțiune și deși este science fiction pe față, în ciuda cârcotelilor, sunt convisă că vor atrage cu fiecare apariție.

Este exact filmul care îți dă teoriile peste cap, exact o alba neagra, iar atunci când ești sigur că știi exact ce se va întâmpla, ai parte de lovitura de grație.

Finalul este însă ca o carte deschisă… VA URMA cu siguranță!

Din această seara super relaxantă și benefică pentru noi doi, cel mai emoționant moment a fost când domnul B, la 1 noaptea îmi spune că deși au fost două filme total diferite, Me before you i-a plăcut cel mai mult.

#sibaietiiplangcateodata 

🙂