salata cu ton

Știu că a trecut ceva timp de când am scris ultima oară, însă vacanța pentru mine chiar presupune detașare completă fie ea și de la blog, motiv pentru care am decis ca domnul laptop să rămână acasă, iar timpul să fie alocat doar familiei și somnului.

Astăzi însă revin cu ceva extrem de lejer, până ne apucăm serios de bucătăreală.

După fiecare vacanță, nu știu dacă revenim neapărat cu kilograme în plus, dar programul acela bine definit, cu mesele la ore fixe, cu lălăiala continuă printre cafele/beri/vin și alte combinații, excepțiile zilnice care involuntar îți plasează câte un mic desert în farfurie, precum și alte obiceiuri de prin vacanțe, ne dau senzația de plin!

Partea bună este că de fiecare dată revenim la normal, mult prea repede, iar farfuriile echilibrate își fac loc imediat în meniul nostru.

Fie că am servit masa acasă sau a fost la pachet, prima oprire din frigider a fost la salată, restul au venit de la sine, tonul, avocado, germenii…

Salată cu ton

Ingrediente:

  • frunze de salată la alegere ( eu am folosit 1 salată verde)
  • 1-2 linguri germeni de grâu
  • 1 linguriță capere
  • 1 avocado
  • file de ton în ulei de măsline
  • turte crocante din quinoa Republica BIO

Turtele crocante sunt ideale pentru a le avea tot timpul la îndemână, fără drojdie, lactate, ouă, grăsimi sau arome, fără gluten, însă bogate în fibre, sunt potrivite atât pentru gustările dulci/sărate, mic dejun/ prânz  sau cină.

Nu știu alții cum or fi dar la noi în familie sunt apreciate, iar Alexia ronțăie la ele

Cel puțin în cazul salatelor, turtele oferă senzație de sațietate și nu te mai simți înfometat tot rumegând o frunză anemică.

În rest, spălăm frunzele de salată și le uscăm pe prosoape de bucătărie, apoi rupem fiecare frunză direct în bol, peste care completăm cu restul ingredientelor, în funcție de cantitatea de care aveți nevoie.

salata cu ton

Cu drag, 

D