supa de linte

Dacă lintea ne place și dovlecelul la fel, de ce nu le-am uni într-o supă bogată în vitamine?

Asta mă gândeam și eu, cu cât mai multe vitamine într-o supă cu atât mai bine, iar pentru că nu avem timpul necesar pentru a găti ore întregi și pentru că evităm folosirea îndelungată a surselor de foc în perioadele caniculare, atunci ne orientăm spre rețete care presupun un interval scurt de gătire.

Recunosc că mă aflu într-o perioadă destul de aglomerată și încerc să fiu cât mai practică pe zona culinară a familiei, iar o supă consistentă care să ne ajungă 2-3 zile a fost felul principal.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 3 morcovi rondele
  • 1 dovlecel, mărime mediu-mare
  • 4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe chimen
  • 1 linguriță cimbru uscat (dacă nu îl agreați folosiți doar  1/2 linguriță)
  • 3 roșii, mărime medie
  • 300 g linte roșie (am avut un soi BIO)
  • 2 l apă
  • sare după gust
  • fulgi chilli (opțional)
  • piper măcinat, după gust
  • sucul de la 1/2 lămâie

Modalitate de preparare:

Turnați uleiul în oală și adăugați ceapa, usturoiul și morcovul tăiat rondele.

Lăsați la foc min, cu capacul pus, atât cât să se înăbușească.

Când ceapa devine translucidă, adăugați condimentele și amestecați pentru a elibera aromele, timp de 30 de secunde.

Completați cu roșiile tăiate cuburi împreunā cu dovlecelul si acoperiți vasul din nou pentru încă 5 minute.

Adăugați lintea clătită bine în prealabil, împreună cu apa, sare și piper după gust.

Acoperiți vasul și lăsați să se gătească aproximativ 30 de minute.

La mine timpul a fost mai scurt, folosind tehnologia vaselor Zepter, prin care timpul de gătire este redus, iar vitaminele și aromele se păstrează oferind gustul natural al ingredientelor.

Când supa este gata se adaugă sucul de lămâie și opțional câțiva fulgi de chilli.

Dacă doriți un plus de culoare și aromă, la final puteți adăuga frunze de kale tocate sau spanac.

Nu se putea altfel, așa că o supă atât de nutritivă nu avea cum să rateze proiectul #tucemanancilabirou! Domnul B are recipient pentru supă, ermetic, free BPA, totul safe 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI CU LINTE Când vine vorba de supă cremă nu cred că fac de două ori aceeași rețetă, cu excepția supei de legume pentru Alexia care conține fix aceleași legume de fiecare dată. Am fel și fel de arome pe care îm...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...
ZIUA 9 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + O SUPER REȚETĂ DE TZATZIKI FĂRĂ IAURT 9 din 30 fără zahăr adăugatStau și mă întreb de ce nu am ales 49 de zile, ca la loto, dar mi-e că numai 6 erau norocoase... chiar și așa, cred ca google ar fi indexat belea ziua 6 din 49, nu?Ziu...