Chefs Experience/Greek night

Să te simți într-o zi de marți ca într-o escapadă de câteva ore în Grecia, este pur și simplu minunat, iar Chefs Experience reușește să aducă spiritul grecesc (în fiecare marți) pornind de la bucătăria tradițională și muzica live până la vinurile grecești prezentate cu șarm și experiență de către Marina Samoilă, una din puținele femei somelier din România.

Aș porni discuția de la ultima noastră vacanță în Grecia când am savurat unul din cele mai gustoase preparate pe bază de fructe de mare. O combinație genială între textura ușor fermă a calamarului și un amestec de brânzeturi autentice.

Atât eu cât și Domnul B reacționăm pozitiv când vine vorba de greek party, pornind de la aromele bucătăriei grecești împărtășim aceleași gusturi, iar surpriza serii a fost evident calamarul umplut, pe care l-am regăsit la Chefs și ce a fost pregătit de către un bucătar grec.

Știi că va fi o seară aromată și veritabilă, când ești servit cu tzatiki, iar din meniu poți alege halloumi la grătar cu vinete, toate însoțite de vinul potrivit, iar acordurile grecești sunt oferite de către un grec carismatic.

img_0004

Alexia nu este deloc un etalon când vine vorba de alimentație, are gusturi mult prea „fine” drept dovadă că este renumită pentru pastele fierte și servite cu ketchup.

Mi-a fost greu să înțeleg de ce nu găsește măcar un sortiment de înghețată în meniu de care să fie mulțumită, foarte greu chiar, mai ales când farfuria este una cu dichis.

Înghețată de vanilie învelită în fulgi de cocos și servită pe pat de red velvet împreună cu bezele. Cuvântul bezele i-a adus zâmbetul pe față, exclamând fascinată „mama, este o pavlova mai mică!” 🙂

Am mai fost la Chefs și cu alte ocazii, iar serviciile de calitate, decorul și meniul sunt ca o invitație deschisă să revii și să te bucuri de experiențe culinare inedite. Scoicile semnate de Chef Cătălin Scărlătescu sunt o altă alegere bună dacă iubiți fructele de mare.

Have fun,

Related Post

O CINĂ DOAR CU EL, PENTRU CĂ MERITĂM! De 7 ani și 4 luni, mai exact de când a apărut Alexia în viața noastră, pot să număr pe degete de câte ori am ieșit singuri în oraș. Când spun să ieșim singuri, mă refer exact la o cină târzie, într...