Soție amețită, pierdut inginer în Outlet!

IMG_9858Nu, că dacă nu scriu acum, nu voi avea liniște să țin o astfel de poveste doar pentru noi 3 (în familie), iar dacă nu v-am spus până acum suntem o combinație zodiacală extrem de periculoasă formată dintr-o geamănă (eu), un inginero-scorpion și o peștoaică (mezina familiei) care dă toate regulile peste cap.

Zi proastă cu reacții imprevizibile

Nu am avut cea mai bună zi, pe lângă proiectele la care am avut de lucrat, psihicul mi-a jucat feste, un amestec de ceva amintiri mai puțin plăcute au declanșat o stare de nostalgie ce s-a instalat confortabil pentru o mare parte din această zi de joi.

Poate că cel mai bine în aceste zile ar fi să te deconectezi de laptop, să îți oferi un moment de suflet, să te plimbi, să mănânci ceva deosebit, să citești, să dansezi, să te uiți la filme, să te…să mergi la shopping…să te deconectezi, să mergi la shopping.

Lăsând la o parte alte detalii, din nepotrivire de gusturi prin magazinul Kika, eu împreună cu domnișoara Ale am decis să facem o plimbare scurtă în Fashion Outlet Militari, timp în care domnul B va finaliza studiul de piață.

Am pornit de la ideea de plimbare, dar cum femeie să treacă pe lângă atâtea magazine cu haine marcate toate cu reduceri de 70% și să nu intre eu nu am văzut (sau dacă există probabil sunt modificate genetic), am făcut o oprire  la BSB când mă sună domnul B, aud scurt „Unde ești, că eu am plecat din parcare?”

Nu apuc să spun unde sunt, adică eu răspunsesem dar la capătul celălalt al firului nu mai era nimeni, iar telefonul era mort pentru patrie.

Ce-ai făcut mă nene? Eu cum dau de omul meu acum?

De bine ce ne-am accesorizat cu fel și fel de gadget-uri, bateria mea externă era acasă la încărcat, iar ceasul cu cartela al Alexiei era fix la fel, situație care nu a fost deloc pe placul domnului inginer.

Frumos, elegant, am realizat că habar nu am dacă există vreo sursă de RATB pentru a pleca de acolo, iar singura modalitate de a intra în contact cu domnul B era să caut un încărcător de împrumut sau să rog pe cineva să mă ajute cu un telefon pentru câteva secunde.

Bună ziua, aveți cumva un încărcător de Iphone la îndemână?

Pertinetă întrebare într-un magazin de pantofi, nu? Așa mă gândeam și eu, la fel și angajații care deși au fost foarte atenți, îi suspectez că pentru câteva secunde m-au catalogat ca fiind de la camera ascunsă (în cel mai fericit caz) sau vreo infractoare.

Partea nasoală este când îți dai seama că în afară de numărul tău de telefon (narcisistă mică) îl mai știi pe cel al mamei care nu răspunde la numere necunoscute (dar încercarea moarte n-are) iar Alexia care știa ambele numere noastre de telefon, încurca o cifră și nu ieșea combinația.

Dar pentru că cineva acolo sus mă iubește, a făcut o minune să sune a mea înapoi și să îl apeleze pe domnul B de pe un alt telefon și așa ne-am dat punct de întâlnire romantică în fața magazinului.

În toată discuția mea cu tipul drăguț și amabil de la magazin, am aflat că de acolo pot lua autobuzul 137, doar că eram cam departe față de magazin, iar soarele încă ardea ca să mă risc să mă deplasez până acolo.

Următoarea variantă dacă nu aș fi reușit să intru în contact cu Mr.B era să facem dezmăț prin magazine, că doar portofelul se afla la mine în geantă și într-un final ar fi intrat să ne caute, iar într-o cabină de probă sigur mă găsea, asta dacă nu s-ar fi adresat direct celor de la pază.

Îmi și imaginez cum ar fi răsunat prin stație:

Posesoarea numelui D-A-N-I-E-L-A Niculica, niculina, niculaiasa, niculu…este rugată să se prezinte de urgență la poarta B

Trebuie să recunosc că preț de câteva secunde m-am panicat, însă am privit totul ca pe o lecție utilă pentru Alexia, care a înțeles cât de important este să solicităm ajutorul în astfel de situații și cum la fel important este să memoreze numerele de telefon ale părinților și alte date personale.

Fără tehnologie suntem la pământ, ceea ce nu e bine, nu știu încotro ne îndreptăm dar dacă la alte vicii ai putea renunța și supraviețui fără ele, tehnologia ne pune capac.

  • Nu pleci până la piață fără waze care îți calculează timpul în trafic
  • Vremea o verifici pe aplicație când cel mai corect ar fi să scoți nasul pe geam
  • Zilele de naștere îți sunt amintite de facebook
  • Îți pui memento să mergi la tuns (când vreodată o să uit eu că am programare la coafor…când?)
  • Urli la telefon să o sune pe iubita sau să îți deschidă mail-ul…

Sunt doar câteva exemple care îmi vin în minte acum înainte de miezul nopții. Totul este contorizat și stocat pe telefon, în curând oamenii își vor nota în agendă că trebuie să se îndrăgostească, iar dacă deja au reușit să o facă de-adevăratelea, își vor nota să spună cuvinte de dragoste persoanei iubite. Mda, eu chiar am făcut parte din generația care a trimis scrisori de dragoste…

Nu vă supărați, mă puteți ajuta cu un telefon? 🙂

Când nu scriu special pentru blog, tot scriu ceva, de zi cu zi, pentru că îmi este drag și este singura modalitate în care mă relaxez cu adevărat, de aceea pot spune că îmi iubesc meseria atât de mult.