tarta cu piersici

În ultima perioada am fost tot mai plecați de acasă, astfel că timpul meu petrecut în zona bucătăriei s-a redus semnificativ.

Dar cum suntem în plin sezon al piersicilor, nu puteam lăsa să treacă fără o rețetă în stilul Food for your soul, cu un desert rapid și cu un conținut mai redus de carbohidrați. De aceea tarta cu  piersici de astăzi are la bază un blat de curmale, urmat de o cremă de mascarpone cu cardamom.

Ingrediente:

  • 200 g nuci
  • 200 g curmale
  • 3 linguri lapte vegetal (pentru blat)
  • 500 g mascarpone
  • 3 boabe cardamom
  • 1 lingură miere de albine (opțional)
  • 5 linguri lapte vegetal (pentru cremă)
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 3 piersici mari (3-4 bucăți după preferință)
  • scorțișoară (pentru iubitori)

Modalitate de preparare:

Pentru termenul de blat am trecut prin blender nucile împreună cu curmalele (fără sâmburi) și 3 linguri de lapte vegetal. Totul se pulsează până la textura unei compoziții omogene. Recunosc că am uitat dar nu a fost o tragedie, să adaug câțiva fulgi de cocos care ar fi ajutat compoziția să se lege mai bine. 

Într-o formă de tartă/ cheesecake (orice formă doriți) tapetată cu hârtie de copt, turnăm compoziția obținută și aplatizăm cu mâinile pentru a fi distribuită în mod egal.

Tava intră în congelator până când sunt pregătite restul ingredientelor.

Crema de mascarpone, împreună cu cele 5 linguri de lapte (de quinoa în cazul meu) mierea de albine, sucul de lămâie/limetă și boabele de cardamom au fost și ele mixate și trecute prin blender.

Piersicile feliate le-am tras la tigaie, la foc mic, atât cât s-au înmuiat foarte puțin.

Crema obținută se toarnă peste blat, iar la final se decorează cu feliile de piersică.

Tarta se lasă la rece pentru câteva ore pentru ca blatul să se întărească și să poată fi tăiat frumos, ideal ar fi pe timpul nopții, pentru că a doua zi când am scos o felie arăta foarte bine.

În seara preparării, pentru că domnul meu nu mai avea răbdare, am montat din tavă direct într-un borcan 🙂

Gustul contează și nu neapărat aspectul, zice el.

La final am presărat praf de scorțișoară, doar pentru că mie personal îmi place foarte mult, să nu mai aud comentarii de genul că scorțișoara a stricat tot, este alegera fiecăruia dacă poate accepta sau nu acest condiment.

Este un desert rapid, pentru amatorii rețetelor fără gluten și fără zahăr, ca să numai zic și fără foc.

Enjoy!

D,

Related Post

Tartă cu smochine, mascarpone și nuci O zi pe an am obsesia asta față de smochine. Unele din ele ajung în prăjituri, salate, bruschete,  altele sunt consumate ca atare, ca pe vremea când le rupeam direct din grădină. Ieri a fost cu brâ...
Tarta cu mascarpone si curmale Nici nu știu ce ingredient din această rețetă a fost mai spectaculos, pentru că inițial mă gândeam la o tartă cu mascarpone, apoi am zis că e pacat de curmalele hidratate pe care le aveam pentru niș...