IMG_4408

Pentru că tehnologia Zepter oferă posibilitatea de a găti fără ulei și fără apă, am ales pentru o cină în criză de timp să pregătesc pește dorada cu o mână de legume alături.

Știam că mai mult de 15 minute nu are de ce să dureze, tot ce mi-a rămas de făcut a fost să curăț peștele bine și să mă ocup de câteva legume ca și garnitură.

Ingrediente:

  • 2 pești dorada
  • sare
  • 6-8 roșii cherry
  • câteva buchețele brocoli
  • 1 morcov tăiat pe lung
  • 1 păstânac tăiat pe lung

Modalitate de preparare:

Peștele spălat bine și frecat cu puțină sare l-am așezat în vasul Zepter , ce a fost încălzit în prealabil în jur de 2-3 minute.

După primele 7 minute, am îndepărtat capacul și am întors peștele pentru încă 6-7 minute, la foc mic.

Când am întors peștele am adăugat și roșiile cherry spălate bine și tăiate în jumătate.

Într-un alt vas, au fost gătite legumele la care am adăugat o bucată de unt, sare și piper, la foc mediu pentru 15 minute.

Să fiu sinceră cred că un timp chiar mai scurt ar fi fost potrivit pentru pește, pentru că a fost foarte moale, însă gustul păstrat a fost senzașional, peștele fiind gătit cu toate aromele în interior.

A oferit un plus de aromă o mână de busuioc adăugat la final, este pur opțional, după gust voba aceea 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

SUPĂ FABULOASĂ CU CREVEȚI, TĂIȚEI ȘI CIUPERCI Dacă și tu ești pasionat să te joci cu diverse ingrediente în bucătărie pentru a obține gustul umami atunci îmi permit să spun că această supă este exact ceea ce trebuie.Pregătită într-un vas ...
Cină rapidă cu de toate vă rog, eventual somon cu cartofi și legume verzi Un alt criteriu al bucătăriei sănătoase este gătitul rapid, la temperaturi controlate, într-un mediu cu circuit închis unde se păstrează toate vitaminele și proprietățile ingredientelor folosite. P...