supa crema de rosiiAdor rețetele de sezon, care pun în valoare gustul adevărat al ingredientelor 100% românești. Supa de roșii oricum ar fi ea preparată este un deliciu și o bucurie în familie. Simplu de preparat, extrem de simplu chiar, poate fi gătită de oricine.

Pe blog mai avem o rețetă de supă cu mentă, dar combinația de culori cu care am fost surprinsă de către gașca Republicii BIO, m-a ispitit să pregătesc încă o rețetă în care m-am folosit de aroma crenguțelor de cimbru.

Profitați din plin de sezon pentru a obține o supă de calitate, bogată în nutrienți și vitamine, ca să nu uităm de licopenul care se absoarbe mai bine dacă roșia a fost gătită.

Ingrediente:

  • 8 roșii
  • 2 morcovi
  • 2 ardei kapia roșii
  • 1 ardei kapia galben
  • 1 crenguță de cimbru
  • sare
  • 1 linguriță zahăr
  • câteva frunze de busuioc (opțional)
  • pâine prăjit/ crutoane (opțional)

Modalitate de preparare:

V-am mai spus de roșiile coapte în cuptor pentru o astfel de supă, însă astăzi am ales oala Zepter, pentru a scurta timpul de gătire și mai mult, ajungând la performața de 15 minute.

Roșiile tăiate în jumătate le-am așezat în oala încălzită în prealabil pentru 2-3 minute.

img_0546
Deasupra roșiilor am adăugat restul legumelor, morcovii tăiați rondele și ardeii feliați. La final am așezat crenguța de cimbru pentru a lăsa aroma în oală.

Legumele au fost gătite la foc mic timp de 15 minute.

După aproximativ 7-8 minute, când roșiile au lăsat zeamă, am amestecat o singură dată și am acoperit vasul din nou.

La final am aruncat câteva frunze de busuioc proaspăt, am îndepărtat cimbrul și am trecut compoziția prin blender.

Am servit cu o felie de pâine prăjită, stropită cu ulei de măsline și cu câteva roșii de decor 🙂

Când roșiile sunt coapte la cuptor, ai posibilitatea să le cureți de coajă înainte de a fi trecute prin blender, însă dacă aparatul pe care îl folosești are putere mare, rămân câteva firicele de coajă, deloc deranjantă. Cred ca merge trecută și prin sită, dar pentru ce atâta muncă, când este bună așa cu micile imprefecțiuni.

supa crema de rosii

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...
SUPĂ DE ROȘII CU BUSUIOC E cu adevărat vară pentru mine atunci când încep să fac supă de roșii o dată la două săptămâni, iar astăzi  am făcut-o pe prima, total diferită de ceea ce făceam până acum. Diferită și mult mai simp...
SUPĂ CREMĂ DE LEGUME (PENTRU MARI ȘI MICI) Clasica supă cremă de legume Deși gătesc tot felul de combinații și îmi place să mă joc în bucătărie folosind ingredientele preferate, întâmpin dificultăți destul de mari în a prepara ceva care să ...