Ador rețetele de sezon, care pun în valoare gustul adevărat al ingredientelor 100% românești. Supa de roșii oricum ar fi ea preparată este un deliciu și o bucurie în familie. Simplu de preparat, extrem de simplu chiar, poate fi gătită de oricine.
Pe blog mai avem o rețetă de supă cu mentă, dar combinația de culori cu care am fost surprinsă de către gașca Republicii BIO, m-a ispitit să pregătesc încă o rețetă în care m-am folosit de aroma crenguțelor de cimbru.
Profitați din plin de sezon pentru a obține o supă de calitate, bogată în nutrienți și vitamine, ca să nu uităm de licopenul care se absoarbe mai bine dacă roșia a fost gătită.
Ingrediente:
- 8 roșii
- 2 morcovi
- 2 ardei kapia roșii
- 1 ardei kapia galben
- 1 crenguță de cimbru
- sare
- 1 linguriță zahăr
- câteva frunze de busuioc (opțional)
- pâine prăjit/ crutoane (opțional)
Modalitate de preparare:
V-am mai spus de roșiile coapte în cuptor pentru o astfel de supă, însă astăzi am ales oala Zepter, pentru a scurta timpul de gătire și mai mult, ajungând la performața de 15 minute.
Roșiile tăiate în jumătate le-am așezat în oala încălzită în prealabil pentru 2-3 minute.
Deasupra roșiilor am adăugat restul legumelor, morcovii tăiați rondele și ardeii feliați. La final am așezat crenguța de cimbru pentru a lăsa aroma în oală.
Legumele au fost gătite la foc mic timp de 15 minute.
După aproximativ 7-8 minute, când roșiile au lăsat zeamă, am amestecat o singură dată și am acoperit vasul din nou.
La final am aruncat câteva frunze de busuioc proaspăt, am îndepărtat cimbrul și am trecut compoziția prin blender.
Am servit cu o felie de pâine prăjită, stropită cu ulei de măsline și cu câteva roșii de decor 🙂
Când roșiile sunt coapte la cuptor, ai posibilitatea să le cureți de coajă înainte de a fi trecute prin blender, însă dacă aparatul pe care îl folosești are putere mare, rămân câteva firicele de coajă, deloc deranjantă. Cred ca merge trecută și prin sită, dar pentru ce atâta muncă, când este bună așa cu micile imprefecțiuni.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns