img_0543

Am auzit de multe ori de Rambla, un restaurant cu specific spaniol, localizat în Piața Victoriei, unde am reușit să ajungem într-o călduroasă zi de vară, pe final de week-end, pentru a ne pregăti de o nouă săptămână.

Spania este una din tările în care îmi doresc să ajung pentru a simți cu adevărat gustul preparatelor tradiționale, de la gazpacho, tortilla patata, platouri întregi de jamon serrano cu brânzeturi, până la n sortimente de paella, gambas și carafe cu sangria.

La Rambla are un bucătar de origine spaniolă, senora Ramoni Trujillo Nunez, astfel încât nu mi-am făcut probleme cu privire la meniu. Se pare că nu am fost singurii, pentru că Alexia a profitat de lipsa pastelor din meniu și a cerut cu inima o înghețată artizanală.

img_0537

Știam ce vreau să mănânc, cu toate că am răsfoit meniul, nu aveam de gând să mă răzgândesc de la o porție de gambas și o paella cu fructe de mare.

Nu am știut însă că sunt și mici gustări din partea casei, precum un sos Alioli ( maioneză cu usturoi) și un sos de roșii cu usturoi, ambele servite cu pâine prăjite.  Poc, s-a dus liniștea interioară și am căzut pradă tentației.

Am stins fiecare înghițitură cu celebra sangria, băutura aceea răcoritoare pe bază de vin roșu și fructe, foarte bună de altfel, care are un singur defect- se termină prea repede.

Au o rețetă de gambas cu usturoi și chilly pe care am testat-o și pe care o recomand cu drag dacă ajungeți la Rambla. Este și una din rețetele pe care o pregătesc cel mai des la mesele cu prietenii și care este foarte apreciată de toată lumea. Ai de mine, cum e sosul, nu te poți abține!

img_0534

Ca o mică paranteză, ce mi-a plăcut mult în grădina de la Rambla, este că atât cât am stat noi am observat că sunt familii cu copil care vin să mănânce, tocmai datorită liniștii, te simți cumva ca în grădina de acasă, în care ești servit și răsfățat cu preparate cu dihis.

Bine de știut: Chiar dacă este un restaurant cu specific spaniol, se regăsesc și câteva preparate simple, cum ar fi pieptul de pui la grătar sau pui la ceaun.

Dacă motivul principal se numește paella, ei bine vă spun că aveți de citit mult. Sortimentele existente în meniu trec de 10 la număr:

  • cu spanac
  • cu cerneală de sepie
  • cu caracatiță
  • fructe de mare
  • paella iute sau
  • paella cu rață confiată, sunt câteva pe care mi le amintesc în acest moment.

Alegerea noastră a fost cu fructe de mare, o porție generoasă, însă este bine de știut că aceasta se prepară pentru minim două persoane.

Așa că mie îmi suna a paella party cu prietenii, poate chiar o zi de naștere tematică.

img_0538

Tu ce ai mâncat bun La Rambla?

Eu am să mă întorc, mi-am lăsat multe de încercat 🙂