camembert toast

Dacă în loc să dormi ai fantezii cu programe interzise, la miezul nopții, riști să dai peste un nebun obsedat de experiențe culinare, care se plimbă de-a lungul Franței și vine cu idei precum cea din imaginea de mai sus.

Și nu că este rezultatul meu, cel din fotografie, dar l-aș căuta pe respectivul domn să îi spun ca data viitoare să pună alături și o smochină.

Greu, tare greu am acceptat să gust din brânzeturile fine, acum mulți ani, vreo 9, când eram în luna noastră de miere în Paris. De fapt, le-am mâncat de rușine, invitați fiind la o cină numai cu bucate alese, unde platoul cu brânzeturi a fost atracția principală. Eram singura reticentă, până când am dat de gust și ne-am întors acasă cu o mașină plină de vin roșu și sortimente de brânzeturi.

Camembert, efectiv ne-a terminat, nici acum nu sunt convinsă că a ieșit complet mirosul din mașină. 

Aceste bruschete/ aperitive sunt extrem de simplu de pregătit și cu siguranță sunt o alegere elegantă pentru o petrecere, sau o cină cu prietenii. Eu mi-am oferit răsfățul în miezul zilei, la ora prânzului, nu din alte motive, doar să le testez să fiu sigură că sunt și pe placul domnului B.

Ingrediente:

  • baghetă
  • brânză camembert (așa era în emisiune, eu am pus Brie)
  • ulei de măsline
  • miere de albine
  • nuci, ar fi ideale
  • smochine (opțional)

Ideea este în felul următor:

Se stropește fiecare felie de pâine cu ulei de măsline, apoi se așează câte o felie de brânză și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 2-3 minute, atât cât să se topească brânza.

Așezate pe platou, se stropesc cu miere de albine.

Dacă și doar dacă ai nuci prin casă și 1-2 smochine, chiar se potrivesc, pe TV s-au servit simple.

Așa îmi trebuie dacă nu am somn noaptea, iar vouă așa vă trebuie dacă mă citiți, acum să închinăm cu toții un pahar de vin roșu și să fim recunoscători pentru aceasta idee 🙂

camembert toast camembert toast camembert toast camembert toast camembert toast camembert toast

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...
COMBINAȚIE DE OU CU SPARANGHEL ȘI NUCI PENTRU UN MIC DEJUN DELICIOS Acesta este un mic dejun super sățios, pe care l-am pregătit înainte de antrenamentul de Interval ce îl am în fiecare marți la World Class. Un antrenament intens poate fi dus la bun sfârșit dacă exi...