13524441_545103652360643_2215335297577340814_n

Astăzi am deosebita plăcere să vă fac cunoștință cu Nuba, un restaurant poziționat pe malul lacului Herăstrău, într-un decor modern cu specific asian-fusion.

Am ajuns la Nuba pentru un prânz, deși știam că este locația perfectă pentru serile lungi cu prietenii, alături de un cocktail răcoritor și muzică bună. Știam de terasa restaurantului Nuba ca fiind gazda unor petreceri de vară foarte reușite, cu invitați precum Inna, dar nu știam însă ce preparate se ascund în meniu.

Pentru a înțelege mai bine specificul restaurantului, am intrat mai mult în detalii cu principalul responsabil al delicateselor din meniu, cu Chef Cătălin Petrescu.

Ce să vă spun, Chef Cătălin, iubitor al bucătăriei asiatice, a adus în meniul de la Nuba cele mai ingenioase și explozive combinații, astfel că am mers pe alegerile specialistului pentru un prânz de răsfăț la superlativ.

Primele arome au fost oferite de o selecție de tacos:

  • Mini tacos cu vită Wagyu 
  • Mini tacos cu spicy fish

Foarte gustoase ambele, însă trebuie să recunosc că pe mine m-a cucerit o combinație de scoici Sain Jacques cu foie gras în aluat tempura și orez crocant.

img_0465

Am trecut prin preparatele de top ale restaurantului și am să încep cu “Chilean Sea Bass with Coconut Milk Risotto”, un pește deosebit servit cu risotto reinterpretat cu lapte de cocos și o infuzie de kafir limes.

Nu cred că slăbiciunea mea pentru laptele de cocos mă face să pun pe primul loc acest preparat, aici vorbim de calitatea ingredientelor și amprenta lui Chef Cătălin Petrescu.

Beef Donburi”, un alt preparat de top din meniu, vorbim despre un mușchi de vită de origine din Uruguay, pe un pat de orez, însoțit de o tocană fină de ciuperci shitake proapete și pak choi.

Cotletele de miel sunt de asemenea de trecut pe listă. Carnea de miel este delicioasă atât prin textura pe care o are și modalitatea de preparare aleasă de Chef este una aparte, cu un sos coreean ușor picant, iar despre carnea de miel numai de bine, fiind o alegere sănătoasă datorită conținutului mare de seleniu și fosfor.

Este mai mult decât evident că până acum avem toate cuvintele cheie:

  • lapte de cocos
  • vită de Uruguay
  • cotlete de miel
  • ciuperci shiitake
  • Saint Jacques

Vă mai dau unul:

Pavlova, cu o cremă fină de vanilie, fructe proaspete și gem de căpșune preparat în bucătăria de la Nuba, realizată de Pastry Chef Rareș Dinu.

img_0413

Mie mi-a plăcut la Nuba, unde abia aștept să revin pentru supa thai de pui cu lapte de cocos, recunosc sunt puțin obsedată de alegerile cu cocos, pentru că merită și pentru că este o sursă importantă de electroliți pe lângă numeroase alte beneficii.

Bucătăria asiatică este garantat o alegere sănătoasă, atât prin ingredientele folosite cât și prin modalitate de preparare a acestora, ca să nu mai vorbim de condimentele prezente în fiecare preparat.

Mi-a șoptit o păsărică, că duminica e și brunch pe malul lacului 🙂

Cu drag, 

D