salata de cruditati cu maioneza de caju

O dată pe săptămână am un super ajutor în bucătărie și nu este vorba de un electrocasnic, este un ajutor real cu care stau de vorbă despre beneficiile legumelor, asculătm muzică și gătim împreună.

Ieri am vorbit cu Ale, fiica mea, despre cât de important este morcovul într-o alimentație echilibrată și cum prin culoarea portocalie pe care o are îmbunătățește vederea, fiind bogat în betacaroten.

Tu știai că morcovul cu cât este mai portocaliu cu atât este mai bogat în betacaroten? Fiind bogat în vitamina A, te ajută să ai o piele mai frumoasă și o vedere bună, în plus este o gustare super delicioasă și ca bonus are grijă de dantura ta.

De fiecare dată când gătim împreună, Alexia este foarte încântată, să mă ajute, pentru că atunci când vine momentul să mâncăm se schimbă situația (nu și atunci când pregătim pizza ce-i drept) dar eu cred că la un moment dat puterea exemplului își va spune cuvântul.

Super salata noastră de crudități cu maioneză de caju a fost vedeta zilei!

Ingrediente:

Pentru maioneză:

 • 100 g caju (hidratat pentru minim 3 ore)
 • 60 ml ulei (avocado, in, măsline)
 • 60 ml apă
 • 1 lingură suc lămâie
 • 1/2 linguriță sare
 • 1  linguriță muștar
 • 1 cățel de usturoi
 • 1/2 linguriță pudră de turmeric

Pentru salată:

 • 4 morcovi
 • 2 tije apio
 • 1 mână varză tocată (roșie sau albă)

Modalitate de preparare:

Pentru maioneză este nevoie de un blender, în care se combină absolut toate ingredientele și se pulsează până se obține o textură cremoasă și fină.

După gust mai poate fi adăugată lămâie sau puțin piper negru.

Pentru a asambla salata, eu am folosit un mini-tocător de bucătărie în care am combinat morcovul și apio și le-am mărunțit. Răzătoarea este o altă opțiune care va face legumele să arate bine, iar varza am tocat-o fin.

Toate ingredientele se amestecă într-un bol și asta a fost tot.

Rodia este pur și simplu opțională, din punctul meu de vedere a dat un gust aparate salatei, Domnul B nu a fost de aceeași părere, ar fi preferat fără rodie :).

Alexia a fost super încântată că a de ajutor în bucătărie, s-a ocupat ca legumele să fie curate, în timpul în care eu am mixat maioneza, apoi a avut grijă ca salată să fie complet amestecată.

salata de cruditati cu maioneza de caju

O salată ce poate fi un aperitiv genial la o petrecere sau luată pur și simplu la borcan pentru a fi consumată la birou, sau o rontăială pe fond isteric în locul cartofilor 🙂

Cu drag, 

mamă și fiică D&A

Related Post

Maioneză vegană. 3 Rețete în 5 minute cu avocado, tofu și caju Astăzi am făcut 3 cele mai mișto maioneze vegane, perfecte pentru perioada postului sau pur și simplu pentru cei ce au adoptat o dietă vegetariană dar vor să se bucure în continuare de preparate tradi...