img_0883

Una din destinațiile noastre din această vară a fost Brașovul, pe care l-am luat la picior de dimineața și până seara, pe fiecare străduță, admirând frumusețea acestui oraș și savurând fiecare secundă petrecută în micuța excursie. Este clar că muntele mă atrage în mod deosebit și este cel ce completează frumusețea orașului, oferindu-i un cadru de poveste.

Brașovul te așteaptă cu brațele deschise, iar tot ce ai de făcut este să îl descoperi, să îl înțelegi și să îl iubești, pornind de la arhitectură până la gastronomie, este o adevărată operă de artă.

Pentru că am ajuns dimineața foarte devreme, în jurul orei 9:30, ne-am început călătoria culinară cu micul dejun, după ce am făcut o scurtă plimbare în centrul vechi, acolo unde se află și primul loc de suflet din Brașov:

Bistro de L’Arte

O bijuterie ce îți răsfață papilele gustative la maxim în orice moment al zilei, fie că vorbim despre un mic dejun românesc, un prânz lejer sau o cină elegantă cu acorduri de pian live, îi vei descoperi câte o calitate cu fiecare vizită.

Bistro de L’Arte în imagini:

Bistro de L'Arte

Recomand cu căldură un mic dejun românesc pentru un debut exploziv al zilei. Omleta cu cârnați și carne la borcan cu murături, plus gem de casă cu unt și un ceai/cafea, a fost alegerea noastră și bucuria Alexiei.

Cu cât te plimbi cu vederea mai mult prin meniu, cu atât mai greu te poți desprinde de scaun, însă aveam nevoie de multă plimbare pentru a face loc altor preparate speciale din bucătărie.

Salată de roșii cu mozzarella de bivoliță, gazpacho de roșii cu pepene și mentă plus o porție de melci gratinați cu unt și verdeață, totul stins cu o gură aromată de vin rose și o atmosferă relaxantă.

Bistro de L'Arte

Înainte de a ne retrage spre hotel, am mai făcut o scurtă oprire în Piața Enescu 11bis, pentru o porție de pian live 🙂 M-am simțit aproape de Bistro și cu siguranță am să îi trec pragul ori de câte ori voi avea ocazia.

Restaurant Sergiana

Povestea culinară continuă de această dată într-un restaurant cu specific tradițional românesc cu bucate alese cum îi place românului să spună. Recomandarea a venit din partea unui admirator al bucătăriei tradiționale și este cu siguranță genul de restaurant unde poți impresiona un turist dornic să descopere cultura gastronomică.

Meniul îți este adus împreună cu o farfurie bogată în jumări rumenite, pâine și ceapă roșie. Așa începe povestea Sergiana!

Îmi place să comand ce îmi face cu ochiul mai tare dar în același timp să țin cont și de câteva reguli de combinare corectă a alimentelor, astfel că alegerea mea a mers către o porție generoasă de ficat cu ceapă caramelizată, legume și salată de bureți.

Ciorba cu afumătură și pomana porcului au fost de departe preferatele Domnului B, pe care le-a devorat inginerește și a conchis simplu ca fiind cea mai bună variantă mâncată până în prezent, iar între noi fie vorba, omul știe ce vorbește, eu nu mă pot pronunța.

img_0923

Atunci când vine vorba de desert, obișnuim să comandăm unul singur cu 3 lingurițe, doar pentru a ne satisface pofta, iar de la Sergiana nu puteam pleca fără a trece prin filtrul gustului celebrele găluște cu prune.

img_0918

Sergiana, în centrul vechi al Brașovului pe Mureşenilor 28, este locul perfect pentru un ospăț tradițional românesc.

Couchette Traveller’s Bistro (Kronwell Hotel)

Deși vizita noastră nu era în interes de afaceri, deci nu căutam un concept business, am ales să ne cazăm la Kronwell care se descrie a fi un hotel business, însă prin zona de spa Belaqva și locul de joacă pentru copii este o alegere perfectă pentru cei ce sunt în căutarea momentelor de răsfăț și liniște.

La parterul hotelului este Couchette Bistro, unde vă puteți delecta cu preparate internaționale în care și-au făcut loc arome locale. Prin atmosfera intimă și elegantă este de departe locul perfect pentru o cină romantică/ în familie.

Am ales două aperitive lejere:

Hummus cu salată Tabbouleh și lipie crocantă, împreună cu o selecție de bruscehete din anghinare cu piept de rață afumat, ananas proaspăt cu prosciutto crudo, piure de broccoli cu somon fume și caviar de somon,  caponatta de măsline Kalamata cu roșii uscate și castraveți

Pentru că cina noastră romantică nu ar fi la fel de romantică fără Alexia 🙂 avem și o ciorbiță de văcuță în galeria foto. Tot ei îi datorăm fotografia cu lava cake și sos de portocale, un deliciu în fața căruia nu am rezistat.

După principiul nicio masă fără pește, pentru felul principal m-am simțit atrasă de un Steak de ton la grătar cu salată primavera, noisette de pepene galben și sos chilli.

Domnul B s-a simțit la fel de atras de o porție consistentă de vrăbioară de vită Creekstone USA, servită cu muguri de sparanghel, piure de cartofi cu trufe și sos Lambrusco.

Atât condițiile de cazare cât și meniul pe care l-am întâlnit la Kronwell au completat vacanța noastră pentru a putea spune că a fost perfect.

Eu nu ratez nicio ocazie de a ma indragosti cu fiecare zi mai tare de frumusetea ce ne inconjoara. Sunt 3 locuri în care aș merge oricând cu mare plăcere și prin intermediul cărora pot spune că sunt îndrăgostită de Brașov! 

Cu drag, 

D