img_1360

Ne decidem greu și ne vedem rar, astfel că atât eu cât și lady B avem nevoie de câteva momente pentru a ne instala confortabil, cu prosecco și limonadă, cu logoree și entuziasm seara noastră începe cu un mesaj simplu.

Eat, pray, love

Este mesajul cu care te întâmpină una din cele mai elegante terase în care am poposit în ultima perioadă. Locul ideal pentru o întâlnire de afaceri, pentru o cină romantică, pentru un prânz cu dichis sau pentru un cheers cu fetele.

Fior di Latte

Am ajuns la Fior pe înserate, ceea ce a evidențiat și mai mult trăsăturile calde pe care bistroul le emană, simțind emoția unei călătorii fermecătoare chiar  în orașul meu.

După ce ești atras ca un magnet de fiecare detaliu și decorul relaxant pe care le regăsești la Fior, următorul pas are ca personaj principal meniul, unde eu personal m-am pierdut dar mi-am lăsat instinctul să decidă pentru mine ca de fiecare dată.

Nu am putut rămâne indiferentă în fața unor bruschete, chiar dacă sună banal, însă amestecul de ciuperci porcini, trufe, valeriană, parmezan și nuci m-au cucerit din descriere și din multitudinea de bruschete pe care le testez oriunde aș merge, acestea au acel quelque chose, un amestec de neuitat.

img_1235

img_1233

De menționat ar fi că nu lipsește o mică gustare din partea casei, pe principiul esențele tari se țin în sticluțe mici și vă spun doar că pasta de trufe cu brânză alături de mixul de măsline ajung la fix pentru a avea timpul necesar să alegi cele mai bune preparate din bucătăria italiană.

img_1240

Când ajungi la Fior, îți dorești să te simți răsfățat și desigur că ai posibilitatea cu orice alegere ai face, însă când spui Saint Jaques, cum ai putea să rămâi nepăsător? Este o altă decizie culinară care ne-a satisfăcut papilele gustative la maxim.

img_1237

img_1238

Îmi place să descopăr combinații noi tot timpul și slăbiciunea mea sunt preparatele cu fructe de mare pentru care optez în majoritatea situațiilor în care aperitivul a fost bogat.

Când ai slăbiciune și pentru paste le combini și știi sigur că emblema italienilor va ajunge pe masa ta, într-o rețetă ușoară cu creveți, dovlecel și rucola, iar dacă am spus vacanță, păi savoare să fie, baby calamar umplut și piure de mazăre vă rog.

Este clar că am simțit foarte tare lipsa Alexiei, la fel cum o veți simți și voi în acest articol, pentru că nu avem desert, să fiu sinceră nici nu știu dacă mai aveam loc dar cu siguranță la următoarea vizită mă voi delecta cu un tiramisu impunător și un mic dejun complet.

Pe ritmul lui Joe Dassin, admirând ploaia și retrăind experiența culinară din Bd. Primăverii nr 19-21, știu că în astfel de zile alegerea potrivită ar fi Fior di Latte, pentru fiecare detaliu pe care îl oferă.

Nu am avut desert, însă am avut un ceai ca o poezie 🙂

Ce s-ar întâmpla?

img_1239

„Ce s-ar întâmpla dacă m-aș îmbrăca în pielea ta? 

Aș fi pentru totdeauna

Al tău?”   Marius Tucă

Cu drag,

D

Related Post

Brunch bun in Bucuresti, pentru cei mari si cei mici Despre călătoria culinară din mijlocul Bucureștiului, la un brunch bine organizat pentru cei mari și cei mici. Cred că toată lumea așteaptă weekend-ul, adică nu știu să fie vreunul supărat că s-a t...