paine cu quinoa fara gluten

Viața fără pâine e pustiu, nu-i așa? Să nu ai tu pe ce să întinzi niște unt sau să dai prin sosul de la ostropel, mmm, ce fantezii am eu în miezul zilei.

Se tot perindă știri cum că pâinea nu este bună, că provoacă ce are ea chef, că dă stări de rău, balonare, oboseală sau ce alte idei îi mai vin. A fi sau a nu fi adevărat, este clar că oricum am pune problema și semnul de întrebare, un lucru este cert, pâinea îngrașă și mai ales în combinații nefericite precum cele amintite mai sus.

Trebuie să recunosc că mă abțin cu greu, mai ales atunci când fac pâine de casă, dar pentru că îmi place să testez tot timpul ceva nou, astăzi am încercat pâinea cu făină de quinoa, făină de ovăz și lapte vegetal.

Hai să vedem cum stă treaba:

Ingrediente:

  • 340 g quinoa (am optat pentru un produs de la Republica BIO)
  • 90 g făină de ovăz
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 3 lingurițe ulei de cocos (dacă este cazul să reamintesc, Republica BIO vă stă la dispoziție și oferă cea mai bună calitate)
  • 430 ml lapte vegetal (eu am folosit un lapte de quinoa, fără zahăr)
  • 1 linguriță sirop de agave
  • 1 linguriță oțet (cidru de mere)

Modalitate de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți cu ulei de cocos o formă de chec.

Într-un blender de mare viteză sau o râșniță, transformați quinoa și fulgii de ovăz într-o făină fină.

Combinați amestecul de făină cu bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt.

Într-un alt recipient amestecați ingredientele lichide, respectiv laptele, uleiul de cocos, siropul de agave sau mierea de albine și oțetul.

Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și cu ajutorul unei spatule amestecați până la omogenizare.

Transferați în forma pregătită și introduceți la cuptor pentru 60 de minute. Primele 30 de minute păstrați tava acoperită cu o hârtie de copt pentru a evita arderea în partea de sus.

La frigider pâinea poate fi păstrată timpd e două săptămâni.

paine cu quinoa fara gluten

paine cu quinoa fara gluten

paine cu quinoa

Îmi place foarte mult pâinea de acest gen pentru că este foarte sățioasă spre deosebire de pâinea albă sau restul sortimentelor din comerț.

Nu aș fi vrut să mă scap în borcanul cu gem ce-i drept, dar nu am avut încotro, stătea ostentativ pe blatul de lucru, era păcat să nu îmi țină companie, iar cu atât mai mult cu cât produsele de la Bonne Maman au un conținut ridicat de fruct, minimum 50%, fără coloranți și arome artificiale.

Cu drag, 

D

Related Post

PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ÎNȘELĂCIUNEA ZILEI! ”BACON” DIN MORCOV PENTRU GUSTĂRI NEVINOVATE PAM-PAMRonțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți...
MIC DEJUN CU CARTOF DULCE ȘI OU ÎNĂBUȘIT Acum trebuie să recunoaștem că de fiecare dată când vezi acest gălbenuș moale, te gândești la o bucată de pâine cu care să ștergi farfuria, așa-i? Altfel cum?Altfel cam așa cum am făcut eu astăzi....
QUICHE DE SPANAC CU FETA ȘI CRUSTĂ DE CARTOFI DULCI De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.Un mix de ingrediente ...