crumble cu mere

Suntem la a treia rețetă de crumble de pe blog și este pregătită sub aceleași criterii, fără zahăr și fără făină, folosind pentru crustă fulgi de ovăz trași la tigaie cu unt, iar merele le-am lăsat cu dulceața lor naturală, adăugând 2 linguri de fructe goji.

Am folosit mărul pentru că este un fruct de sezon, suntem deja la finalul lunii septembrie, iar gustul merelor românești este mai bun ca niciodată în acest moment.

Îmi place să folosesc ingrediente cu conținut caloric mai scăzut și de aceea am optat tot pentru fulgii de ovăz.

La noi în familie este foarte bine primit acest desert, în speță crumble cu mere, pe care l-am pus și la pachet pentru birou că doar nu-i așa, mai avem nevoie și de dulciuri, mai ales când lucrăm sub presiune.

Ingrediente:

  • 6-7 mere mari
  • 2 linguri sirop de agave (opționa, doar dacă doriți să fie mai dulce)
  • 2 linguri fructe goji sau stafide sau alte fructe deshidratate
  • 250 g unt
  • 200 g fulgi ovăz
  • 100 g făină de ovăz (fulgi măcinați)
  • scorțișoară
  • 1 lingură ghimbir dat pe răzătoare
  • sucul de la 1 lămâie

Modalitate de preparare:

Mere tăiate cuburi, nici prea mici și nici prea mare, le tragem la tigaie la foc mic, împreună cu sucul de lămâie, ghimbirul și fructele goji.

crumble cu mereDacă folosiți miere de albine sau sirop de agave le puteți adăuga tot acum.
Mierea gătită la temperaturi ridicate nu devine nocivă ci doar își pierde proprietățile, dacă ideea în sine vă deranjează, înlocuiți cu zahăr brun.

Într-o altă tigaie se topește untul și se adaugă fulgii de ovăz și scorțișoara.

crumble cu mere

Fulgii de ovăz îi menținem pe foc aproximativ 5 minute, la foc potrivit pentru a evita arderea, când încep să se caramelizeze adăugăm făina de ovăz și amestecăm energic.

Merele se transferă într-un vas termorezistent, iar amestecul de ovăz trece deasupra acestora în mod egal pentru a acoperi întreaga compoziție.

La 180 de grade, cuptor preîncălzit, intră vasul nostru cu crumble pentru aproximativ 45 de minute.

Acesta este desertul lunii septembrie 🙂

img_1412

crumble cu mere

crumble cu mere

crumble cu mere

crumble cu mere

crumble cu mere

Cu drag, 

D

Related Post

Crumble cu capsune, fulgi de ovaz si fara zahar Cred că am auzit prima oară de crumble după ce am demarat cu blogul și de la început am zis că voi cosmetiza după gustul meu rețeta clasică, voi scoate o parte din ingrediente și voi folosi altele, ...
Crumble cu prune si fulgi de ovaz Fulgi de ovaz, faina de migdale, prune si nelipsita scortisoara, cam acestea sunt ingredientele pentru un desert foarte aromat. Este un desert  simplu de realizat in care puteti folosi fructele pre...