img_1562

După ce am fost ultima oară la Nuba #summervibes și am intrat în poveștile celor mai savuroase preparate culinare din bucătăria fusion, mi-am propus să revin pentru categoria deserturilor. Iar o după amiază de toamnă însorită, în compania unor oameni frumoși s-a dovedit a fi excelentă pentru această excursie delicioasă.

Responsabil cu aceste imagini ce pot provoca impact emoțional puternic, este Pastry Chef Rareș Dinu, ce și-a propus ca după 12 ani de experiență să ofere deserturi sublime într-o interpretare personală din care ideal ar fi să nu lipsească ciocolata. Eu insist însă că ar merge și un desert mai dietetic, mai fără sentimente de vinovăție.

Deși ciocolata este cuvântul cheie atunci când vine vorba de deserturi, am remarcat că fiecare interpretare echilibrează gusturile, astfel încât în final să nu ai un desert extrem de dulce, combinat fiind cu fructe proaspete.

Crema de fistic cu sorbet de zmeură este categoric alegerea care mi-a câștigat votul, (nefiind mare amatoare de dulciuri, tocmai din cauza faptului că sunt mult prea dulci)  gustul acrișor al sorbetului combinat cu crema de fistic și fructe proaspete este foarte interesant, iar ca și cantitate, lejer poate fi impățit cu persoana iubită.

Dacă nu ai rețineri față de combinațiile inedite cu care suntem surprinși din ce în ce mai des în restaurante, iată cum acest mousse de ciocolată cu caramel sărat se încadrează în aceeași categorie de desert sublim.

„Sunt atâtea exemple de deserturi fără calorii fresh, bazate pe fructe fără zahăr, doar cu fructoza din ele…dar întotdeauna va lipsi ceva de acolo

adică ciocolata :-)) „ Zise  Pastry Chef Rareș Dinu 

Nu îți place nici fisticul, nici caramelul sărat, dar sigur îți place cafeaua, iar acesta este genul de desert pe care l-aș savura chiar la cafea, Verrine Cappuccino, o cremă fină de ciocolată cu gust de cafea, fructe proaspete și frișcă.

Mărturisesc că această imagine face ca totul să fie mai frumos 🙂

img_1570

Am o gașcă de fete tinerele, care în sezonul cald s-au mutat la reședința de vară, pe malul lacului Herăstrău și mă întrebam dacă se servesc deserturile și după ce apune soarele? Adică mă gândesc că acum după ce le-am făcut prezentarea vor afla că muzica aceea bună și concertele care au loc la Nuba pot fi cu mult mai aromate 🙂

Deci, Anite și Anișoare, eu merg mai rar și știu mai multe?? Aștept o explicație!

Cu drag, 

D