img_1700

Nu prea avem noi doi aceleași gusturi la mâncare, dar atunci când vine vorba de sushi lucrurile se schimbă, atât eu cât și Domnul B suntem amatori ai bucătăriei japoneze, dornici să experimentăm noi combinații și arome.

Zen Sushi

Până de curând, în topul preferințelor era un restaurnat cu specific japonez din Londra, Japanika (best in town), iar după experiența avuta acolo nu credeam să mai găsesc ceva care să îl încânte pe Domnul B. Sau poate că m-am înșelat, pentru că Zen Sushi este acum noua alegere pentru răsfăț culinar la superlativ.

Tind să cred că nu degeaba se spune că poporul japonez are cea mai mare rată de longevitate ce se datorează alimentației sănătoase, în care sunt incluse alimente cu conținut ridicat de grăsimi sănătoase, precum și condimente cu rol antioxidant, ca să nu mai spunem de ritualul ceaiului verde.

Există ceva ce nu îmi place și asta doar pentru că nu am avut ocazia să învăț de la un cunoscător, nu fac casă bună cu bețișoarele, dar cu toate astea nici nu le las din mână, le manevrez până reușesc și apelez la tacâmuri doar în caz de urgență.

Chiar și dacă ești un dezastru în manevrarea bețișoarelor (ca în cazul meu) nu ar trebui să fie un motiv pentru care să nu te bucuri de o astfel de experiență în oraș, unde ospătarul te poate îndruma să alegi în funcție de preferințele tale, poți opta și pentru o băutură de profil și un desert în aceleași nuanțe.

Din toate preparatele încercate până acum, Foie gras Maki este de departe cea mai bună alegere, urmat de Dragon Maki și Samba Maki.

Deși un platou pentru care am optat noi era de ajuns, recunosc că am o slbiciune pentru tempura, astfel că la starter am avut un mic platou cu legume și crevete tempura, iar într-un final seara noastră japoneză a arătat cam așa:

Bere japoneză

img_1701

Starter cu crevete și legume în aluat tempura. 

img_1698

Platou sushi

img_1686

img_1696

Tort de bezea cu cremă de mascarpone și înghețată cu ceai verde, de altfel și prima înghețată pe care Alexia nu a dorit-o (aștia mici au detector de ingrediente sănătoase).

Ce îmi place la acest desert, este că deși are bezea, nu este extrem de dulce, gustul fiind echilibrat foarte bine de crema de mascarpone și aroma ceaiului verde oferită de înghețată.

img_1691

Dacă aveți în plan o astfel de experiență sau pur și simplu nu știți unde să vă răsfățați cu un sushi bun în București, vă spun doar că Zen Sushi vă pune la dispoziție 4 locații, ultima din ele fiind lansată în urmă cu puțin timp, un concept fusion completat cu o selecție de vinuri.

img_1507

Îmi place foarte mult atmosfera relaxantă și personalul de calitate, sau cel puțin noi am avut parte de un ospătar priceput, care a reușit să mă și convingă să nu mai stau departe de wasabi. O bucățică mică de wasabi dizolvat în sos de soia va completa exact sushi. 

Enjoy!