IE romaneasca

Pentru început aș vrea să spun că nu am fost niciodată o fashionistă, spre deosebire de fiică-mea care dă semne puternice din acest punct de vedere.

Mi-aș fi dorit însă să fiu mai îndrăzneață în privința asocierii pieselor vestimentare, dar chiar și așa cred că am un stil echilibrat, iar în dressing se regăsesc diverse variante, de la stilul business la un outfit potrivit pentru o seară de club. Obișnuiesc să fac ordine printre haine destul de des, iar o parte din ele ajung la cei nevoiași, o altă parte la adolescenta familiei care nu știu cu ce viteză a ajuns să poarte aproape aceeași măsură cu mine.

Hainele vin și pleacă este cert, dar există articolul acela vestimentar pentru o viață întreagă, genul de bluză pe care o vei lăsa „moștenire” care va merge din mână în mână, singura bluză specială pe care o porți cu mândrie și pe care o prețuiești ca pe un bibelou. Poate fi una, pot fi mai multe, însă niciodată nu vei putea să renunți la ea, mai departe de miezul familiei.

Mi-am dorit o IE a mea, cusută special pentru mine, cu suflet, cu dăruire și pasiune, așa cum doar o IE cu tradiție se poate crea, de către mâini speciale și perfecționiste.

Mi-am dorit și am primit! Am înțeles de la început că pentru a avea ceva deosebit și lucrat pe comandă presupune un timp mai îndelungat, este și firesc la ce cusături sunt necesare.

Pentru că am avut norocul să fiu conectată la fiecare etapă, am să vă prezint cam cum s-a ajuns la modelul pe care îl port eu: 

IE romaneasca IE romaneasca

IE romaneasca IE romaneasca IE romaneasca

IE romaneasca

IE romaneasca

IE romaneasca

Este emoționant să vezi cam câtă muncă, implicare și talent presupune produsul final, este copleșitor să te simți admirată și să atragi toate privirile de fiecare dată când îmbraci tradiția.

IE romaneasca

Care este cel mai potrivit material pentru o Ie autentica?

Pe vremuri, pânza de casă, era alegerea potrivită. Acum însă se lucrează pe pânză topită sau triplu voal, de preferat alb sau nature.

Știu că pentru o Ie tradițională cu un model deosebit este nevoie de multă muncă, care este timpul minim pentru crearea unei ii?

Pentru a estima timpul, în primul rând se stabilește modelul de la început, cu cât modelul este mai greu de realizat cu atât crește și perioada de lucru, însă nu mai puțin de o lună!

Cum se întreține o Ie pentru a putea fi păstrată cât mai mult timp? Cum este bine să o spălăm pentru a nu afecta tesătura?

Cu puțină apă călduță și săpun de casă. Se lasă la uscat, fără a fi însă stoarsă. Iarna este ideal să fie lăsată la ger. Se spune că lăsată afară la ger, ajută la albire.

PoartăIE cu mândrIE

Principala responsabilă cu aceste capodopere o găsiți aici. Mulțumesc din suflet, Macrina Bratu!

Dacă există întrebări, nu vă sfiiți să le afișați în rubrica comentarii de mai jos 🙂

Cu drag, 

D