photo-on-27-09-16-at-14-00-4

În fiecare primăvară și toamnă obișnuiesc să țin un program de imunizare timp de 7 săptămâni, pe bază de produse apicole, în principiu polen crud și lăptișor de matcă.

Polenul

Este element vital pentru menținerea unei stări bune de sănătate. Polenul este un ingredient utilizat de mii de ani ca supliment nutrițional natural fiind, de asemenea, un regenerant, mineralizant și tonifiant excelent.

Polenul crud este un aliment viu, iar unul din cele mai importante efecte ale acestuia este curățarea colonului. Datorită enzimelor și lactobacililor din compoziția acestuia, el ajută la regenerarea florei intestinale și contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Totodată polenul crud reprezintă o sursă importantă de vitamine, echilibrând organismul atât la nivel fizic, cât și psihic.

Mi-a fost foarte greu la început să accept polenul, doar pentru că nu puteam să îl consum ca atare, atunci am studiat mai multe despre câte beneficii are și cum se poate consuma ca să te bucuri de toate proprietățile sale.

3 lingurițe (folosind o linguriță de plastic) dizolvate în sucul de la 1/2 lămâie și puțină apă dacă vi se pare prea acru. Acest  amestec este ideal a fi consumat dimineața pe stomacul gol. 

Lăptișorul de matcă

Este unul dintre cele mai valoroase produse apicole deoarece are cel mai mare conținut de vitamine active și aminoacizi esențiali care sunt benefici pentru păstrarea echilibrului organismului.

Lăptișorul de matcă este vitalizant, tonic pentru perioadele de epuizare, ajută la protejarea ficatului și de asemenea are efect antioxidant și întârzie efectul de îmbătrânire, fiind supranumit și “elixirul tinereții”.

Lăptișorul de matca poate fi folosit atât intern și se administrează sublingual cu lingurița dozatoare cu care se achiziționează produsul, daaar, lăptișțorul de matcă mai poate fi folosit și în uz extren la prepararea diferitelor măști faciale, stimulând producerea colagenului.

Desigur, că ambele produse se pot combina cu miere de albine și propolis. Personal eu folosesc propolis doar atunci când am de exemplu un disconfort în zona gâtului, usturime/durere. De exemplu am folosit cu succes apa cu sare de mare și propolis pentru o sinuzită care nu mi-a dat pace.

Descoperisem la ultima vizită în plafar, un produs care conține toate aceste ingrediente, dozat perfect cu cantitățile recomandate din fiecare ingredient. Este vorba de un amestec sub formă lichidă, repartizat în fiole de câte 10 ml, ce poate fi consumat fie pentru menținerea sistemului imunitar, fie pentru întărirea acestuia prin administrarea a câte două fiole zilnic timp de 30 de zile.

Apielixir, combină lăptișorul de matcă, polenul, propolisul și mierea de albine, ambele contribuind la întărirea sistemului imunitar.

img_9143

Întotdeauna când aleg astfel de produse îmi place să primesc cât mai multe informații, iar cei de la Albina Carpatină, care au o experiență în domeniu din 1991, m-au convins că nu este vorba doar despre marketing, iar produsele sunt testate în centre specializate din Germania, fiind preocupați de grija pentru client, cel la care trebuie să ajungă produse de înaltă calitate.

Cei 25 de ani de experiență spun mai multe decât aș putea să spun eu acum.

Produsele apicole descrise sunt disponibile, alături de o varietate de alte produse naturiste, pe www.vegis.ro. img_9141

img_9142

Cu drag, 

D