raionul de peste

Pește proaspăt, sălbatic, gătit perfect, gătit pe loc și rapid pentru o masă în familie, dar nu acasă, undeva în București, mai exact în Piața Dorobanți, la Raionul de pește.

Exact așa, este locul de unde îți poți cumpăra pește fie pentru acasă, fie alegi să fie gătit pe loc sau poți opta pentru orice alt preparat din meniul pe bază de pește și fructe de mare.

Este vorba de un fish bar, un concept foarte mișto, cu un personal la fel de mișto, unde poți merge împreună cu familia pentru un prânz de foarte bună calitate.

Îmi plac multe aspecte la Raionul de pește, în primul rând faptul că aduc pește de captură și se aprovizionează de 3 ori pe săptămână atât cu pește cât și cu fructe de mare.

Îmi place foarte mult atenția și grija personalului pentru ca totul să fie în regulă, nu știu cum reușesc să se miște atât de repede și să fie în același timp sociabili și cu zâmbetul pe buze, având în vedere agitația și aglomerația care este acolo.

Mi-au atras atenția copilașii care vin împreună cu părinții, entuziasmați în primul rând că își pot alege singuri tipul de pește, apoi este gătit pe loc iar ei pot sta cu ochii pe bucătar în tot acest timp.

Dacă nu optezi pentru un preparat gătit pe loc, ai un meniu lejer din care poți alege fie o supă de pește, fie o tocană de fructe de mare, ceea ce am făcut noi, în urma recomandării ca produs de top al raionului.

raionul de peste

raionul de peste

Supa de pește este un amestec cu pește alb, caracatiță, calamar, midii și creveți. O porție generoasă, foarte consistentă, ideală pentru un prânz sățios, dacă îi pui alături și o felie de pâine inegrală cu semințe, nu mai ai nevoie de nimic altceva.

Eu nu am rămas indiferentă în fața supei thai cu creveți, care pot spune că este una din preferatele mele, dar pe care trebuie să o înțelegi și să o tolerezi cu tot ce înseamnă amestectul inedit de lapte de cocos, aroma puternică oferită de coriandru și gustul inconfundabil al ghimbirului.

raionul de peste

Tocana de fructe de mare există atât în varianta mică pentru o singură persoană, dar exista și varianta mare, pentru două persoane, unde se adaugă și un file de pește alb (dorada în general).

Ce-am mai mâncat și ce mi-a plăcut la fel de mult, au fost creveții în sos de unt, acel sos care stă ostentativ în farfurie până ce iei o felie de pâine și te apuci să îl descoperi la adevărata lui valoarea. Creveții au fost ai nepoatei mele care încă nu înțelege încă unde este secretul unui astfel de preparat.

Gusturile copiilor, rafinate de la cele mai mici vârste și-au spus cuvântul și de data aceasta, file de dorada cu o salată de rucola, combinația potrivită pentru un prânz echilibrat.

raionul de peste

raionul de peste

Ceea ce face echipa de la Raionul de pește este dovada clară că poți oferi preparate simple și gustoase la prețuri decente.

A fost un prânz excelent, este exact locul unde te duci ca să mănânci foarte bine și atât!

Cât privește programul este bine de știut că:

  • luni este închis
  • Marți-Sâmbătă – 10-22:15
  • Duminică 10-16:45

Înainte de a pleca de acasă am sunat totuși să mă asigur că găsim o masă și am făcut rezervare.

raionul de peste

raionul de peste

Am baut un vin recomandat de tiza mea (Daniela, cea care ne-a servit) am mulțumit și am plecat, erau mulți cu ochii după o masă liberă :).

Să recapitulăm:

Piața Dorobanți, Raionul de pește!

Cu drag,

D