lapte cu turmeric

Turmerciul se folosește în mod normal la preparate gătite pentru a da gust, aromă și savoare, dar nu este o regulă, iar rețeta de astăzi vă invită să descoperiți cu adevărat gustul turmericului.

Laptele vegetal servit sub această modalitate, nu doar că are efecte calmate dar este și extrem de nutritiv, fiind ideal pentru a fi adăugat într-un smoothie la micul dejun pentru un start hrănitor al zilei.

Turmericul are un gust foarte îndrăzneț, ușor picant, astfel că trebuie să îl iubești ca să îl poți accepta. Recomandarea mea este să adaugi o lingură cu miere de albine.

Când eram mică, mama obișnuia să îmi pregătească o cană cu lapte cald înainte de culcare pentru a avea un somn liniștit, nu știu dacă avea sau nu efect însa acum de fiecare dată când întâmpin dificultăți în ceea ce privește somnul, îmi amintesc de metoda mamei și îmi pregătesc lapte cald, doar că acum laptele este vegetal, preparat în casă.

Ingrediente:

  • 200 g migdale crude
  • 1 l apă filtrată
  • turmeric (1/2 linguriță la 300 ml lapte)

Modalitate de preparare:

Pentru a prepara laptele de migdale eu folosesc un storcător cu ax melcat, însă se poate folosi și un blender de mână clasic, doar că după preparare este nevoie ca laptele să fie trecut printr-o sită fină pentru a îndepărta pulpa.

Înainte de a prepara laptele trebuie să știți că migdalele au nevoie de 8 ore de hidratare (minim) În storcător se adaugă câte o lingură de migdale (hidratate) și câte o ceașcă de apă, alternativ,  până când ingredientele se epuizează.

Când laptele este gata, se transferă într-o sticlă și se păstrează la frigider. La mine se consumă în 3 zile, așa că nu știu cât poate rezista, de aceea nici nu fac foarte mult o singură dată.

 

img_2196

Laptele vegetal îl folosesc la smoothie-uri, îl adaug în cafea sau pur și simplu beau o cană cu lapte cald în care presar 1/2 linguriță pudră de turmeric, cantitatea de turmeric o puteți modifica după bunul plac.

La 300 ml, 1/2 de linguriță, mie personal mi se pare de ajuns.

lapte cu turmeric

Calitatea pudrei de turmeric este foarte importantă pentru a beneficia de proprietățile pe care le are, de aceea o alegere cât mai organică este de preferat. La Republica BIO am găsit un produs original din India.

Turmericul este antiseptic, antibacterial și este cunoscut ca antibiotic natural, care intern poate ajuta la curățarea intestinelor și luptă împotriva răcelilor, iar extern poate curăța pielea.

lapte de migdale

lapte cu turmeric

lapte cu turmeric

lapte cu turmeric

Pentru a crește proprietățile turmericului, adăugați în băutura preparată, 1 lingură de ulei de cocos și eventual piper, toate aceste ingrediente lucrează ca într-o echipă, crescând beneficiile fiecăruia.

Cu drag, 

D

Related Post

CUM SĂ FACI UN LATTE CU CEAI VERDE MATCHA Am de ceva timp în casă o cutiuță mică (40 grame) care conține acest superaliment, ceaiul matcha. L-am mai folosit, dar nu atât de des pe cât ar trebui. Nu mă împac foarte bine cu gustul intens pe c...
ZIUA 11 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ce înseamnă atenția la etichetă!Astăzi pe la prânz m-am întors acasă și de foame ce îmi era pentru că nu am avut la mine gustarea de la ora 11 (nu faceți așa ceva) era să trec peste eticheta unei ...
Pâine cu quinoa (fără gluten) Viața fără pâine e pustiu, nu-i așa? Să nu ai tu pe ce să întinzi niște unt sau să dai prin sosul de la ostropel, mmm, ce fantezii am eu în miezul zilei. Se tot perindă știri cum că pâinea nu este ...
Tartă cu ton Mda, am fost pe bază de pește de la ultima ieșire la mare, unde am stat tot pe bază de pește, ideea fiind să rămânem în același gust și centimetri. La început au fost brioșele cu ton și quinoa, făr...